2012-09-02

Tågkaoset fortsätter

(Arkivbild från 31 augusti då SJ 3000 från Stockholm kom i tid till Uddevalla)

Samtidgt som järnvägen debatterades mellan Åsa Romson (MP) och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd i kvällens Agenda hände det igen. Signalfel mellan Flemingsberg och Södertälje försenade all södergående trafik med omkring en rimme.

Tåg 469 från Stockholm ikväll skulle vara framme i Uddevalla kl 20.30 men kom 60 minuter försent. Passagerarna slapp i alla fall åka buss från Herrljunga som häromkvällen och säkert går tåget i morgon bitti som planerat kl 05.40.

Det går sällan mer än högst några dagar mellan rapporter om signalfel, nedrivna kontaktledningar eller datafel i Göteborg. Det senare ofta med konsekvensen att tågen står stilla i hela Västsverige.

Förre SJ-ordföranden Ulf Adelsohn blev för frispråkig och sa sanningar som inte uppskattades av regeringen och fick lämna sitt uppdrag. Den gamle moderaten menar att avregleringarna har gått för långt och att staten bör ta ett större ansvar för hela järnvägsproblematiken.

Jag tror att han har rätt!!  //

1 kommentar:

  1. Helt rätt Gunnar! Förstatliga alla delar inom järnvägen nu. Vi resenärer är trötta på att alla skyller på någon annan.

    SvaraRadera