2012-09-03

Tågeländet tycks inte ha någon ände

(Arkivbild. Det här tåget kom inte ikväll heller)

SJ 3000-tåg 469 skulle lämna perrongen i Stockholm kl 16.36 i eftermiddag för att vara framme i Uddevalla kl 20.30. På perrongen stod passagerarna och fick hela tiden nya besked om att avgången var uppskjuten. Först 16.44, sedan 16.48, 16.56, 17.15, 17.25 och slutligen 17.40. Då gav SJ upp och passagerarna fick veta att avgången var inställd.

Istället fick man försöka komma med ett X 2000-tåg mot Göteborg och SJ-personal lär ha stått på perrongen och delat ut biljetter till detta. Ungefär vid 20.30 då passagerarna egentligen skulle vara framme i Uddevalla satt man fortfarande på tåget och då i höjd med Skövde för att framme i Herrljunga få byta till buss.

Och eftersom SJ 3000-tåget inte kom till Uddevalla ikväll så betyder det att morgontåget 05.40 också är inställt och sannolikt blir det buss för dem som ha biljett till det tåget. Räkna därför med en lång dag på olika tåg ni som skall åka till Stockholm imorgon.

Hur man skall kunna komma tillrätta med problemen kan man undra. Förutom att resenärerna drabbas så måste det vara fruktansvärt att jobba på SJ och ta hand om alla problem som inställda och försenade tåg innebär. Bara det att skaffa fram bussar åt alla måste vara en mardröm. Eller är det så att man har så stor vana vid detta att det finns en färdig organisation för ersättningsbussar.  //

2 kommentarer:

  1. På radion idag 4/9 -12 meddelades att SJ slutar sälja biljetter på tågen.
    Helt logiskt beslut eftersom tågen ju inte heller går.
    Sten G Persson

    SvaraRadera
  2. Det kanske behövs ett positivt inlägg också. Fredagen den 15 juni åkte jag med tåget 05.40 från Uddevalla till Stockholm och anlände till huvudstaden 10 minuter före utsatt ankomsttid. Söndagen efter åkte jag med motsvarande tåg från Sthlm till Uda med ankomsttid 20.30. Visserligen blev det förseningar under vägen, men vi fick hela tiden meddelanden och förklaringar till orsaken till förseningen av en trevlig och saklig lokförare. Tack för fin service!

    SvaraRadera