2012-09-04

Folkets hus och kulturveckan


Kulturveckan i Uddevalla anordnas av kulturföreningar som en gång om året genom samverkan vill lyfta ordinarie verksamheter för att visa allmänheten det stora utbud som finns.
Folkets Hus Uddevalla som är en ideell förening, satsar stort på att vara en aktiv del av Uddevalla Kulturvecka.
Konstutställningar, öppet hus med café, Tedans/Swingdans och lunchteater.
”Konstutställningar i Folkets Hus, är det en ny företeelse som vi kommer se mer av?
Jag hoppas verkligen det. Redan förra året försökte vi i liten skala. I år arbetar jag med proffs och vi visar dessutom delar av Folkets Hus egen konst. Jag ville låta olika utryckssätt komma till ett möte och valet blev att bjuda in Magnus Gustafsson, en oetablerad konstnär med säte i Uddevalla, samt Ingelis Nordqvist en etablerad konstnär som också har sin verksamhet i staden. Deras utryck är så totalt olika att jag tycker mötet blir enormt spännande! Med hjälp av konstnär Gunilla E Fredriksson har vi också samlat och hängt verk ur vår egen samling. Det blir en konstvandring mellan tre helt olika rum, något jag hoppas blir en succé. Uddevalla saknar idag gallerier och på museet är det väldigt begränsat med möjligheter att ställa ut. Jag hoppas att Folkets Hus kan bli ett komplement för konst i Uddevalla. Säger Simone Olofsson föreståndare på Folkets Hus Uddevalla.”
”Tedans, är det inspiration från England?
Nja, jag älskar att dansa och funderade lite över den motionsdans jag förr fanns i Folkets hus. Dessutom är söndagar en dag då vår stora sal inte användas speciellt flitigt. När jag funderade som bäst kom Bertil Mossberg som sitter i min styrelse och hade varit på swingdans, han var eld och lågor över det och frågade om inte vi kunde göra något liknande. På den vägen är det. Slår detta väl ut hoppas jag att det blir Tedans lite nu och då. Berättar Simone Olofsson Föreståndare på Folkets hus Uddevalla.”
Med Öppet hus och café på söndagen passar vi på att visa vårt fantastiska hus. Många tror att det är öde men här sjuder av liv i alla vinklar och vrår. Samtidigt passar man på att gå på konstvandringen och träffa oss personal.  Det är en kort sagt späckad vecka för Folkets Hus i Uddevalla.
Om Folkets Hus Uddevalla
Uddevalla Folkets Hus ingår i Folkets Hus och Parker som är en folkrörelse med över 600 medlemsorganisationer som driver Folkets Hus, folkparker och festivaler i hela landet – alla viktiga och upp­skattade mötesplatser och kulturbärare. Bakom mötesplatserna står tusentals eldsjälar, slitvargar och entusiastiska proffs – både ideellt engagerade och anställda.
Vår vision är att skapa möjligheter för demokrati, samhällsut­veckling, kulturupplevelser, nöjen, bildning och kreativt skapande genom att tillhandahålla attraktiva och angelägna mötesplatser och verksamheter för lokalsamhällets medborgare, där människans delaktighet och engagemang uppmuntras och tillvaratas.  //

1 kommentar:

  1. Bosse johansson2012-09-04 12:53

    Uddevalla saknar idag gallerier och på museet är det väldigt begränsat med möjligheter att ställa ut. Jag hoppas att Folkets Hus kan bli ett komplement för konst i Uddevalla. Säger Simone Olofsson föreståndare på Folkets Hus

    Och vi saknar snart biograf också. Tack vare eller på grund av Folkets hus i uddevalla upa

    SvaraRadera