2011-08-02

När är bilden tagen?

Den här bilden har Rolf Ohlson skickat till mig. Rolf vill ha hjälp att tidsbestämma när bilden är tagen och hoppas på hjälp av Uddevallabloggens läsare. Flera av husen på bilden är rivna. Skriv i kommentarerna här under om du kan hjälpa till!  //

14 kommentarer:

 1. Järvstigen2011-08-02 22:37

  Gissar på 64. Silon byggdes klart 63

  SvaraRadera
 2. Det måste ju vara efter november 1967 eftersom den blåe bilen kör på höger sida om vägen.

  "Falköga"

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Bilen som svänger upp på Västgötavägen kör "högerspår". Foto alltså efter 1967.
  Gick i Röda Baracken till 1970 och har inget minne av bilparkering innanför staketet vid Agnebergsskolans södra flygel. Mitt tips: Tidigt
  70-tal !
  Mvh
  Peder Grahn

  SvaraRadera
 4. Genom att studera skuggornas längd och riktning borde man åtminstone kunna fastställa kalenderdag och klockslag.

  SvaraRadera
 5. Tog studenten 1970 & tillbringade mycket tid på Elevvåningen i Kamko, minns parkeringarna väl ty många elever fick bil vid 18 år. Jag bodde på Västgötavägen 19 & de gamla byggnaderna kring järnvägsövergången var min skolväg. Jag gick på Journalisthögskolan 1975 & under hösten arbetade vi med ett program om cityomvand-lingen, vi satt i det nu nyrenoverade huset på St Michaelsg och 1975 hade rivningarna ännu inte börjat. Därefter förändrade man flera centrala trafikleder & många äldre hus revs. Mvh PeterH

  SvaraRadera
 6. Hemska röda sommaren 68...
  Tack Gunnar och andra militärer som bevarade friheten i Sverige. Ni borde hedras.

  SvaraRadera
 7. Ja den är ju tagen efter 1751 iallafall för klocktornet finns ju där, och efter 1939 för gamla idrottshallen finns på plats, när invigde man ny brandstationen 63? Då är det också efter det för där står den snyggt och prydligt.

  Mina gluggar tycker sig se en blå Saab 95 påväg hitåt med rektangulära lycktor och kromad grill vilket tyder på att bilden då kan vara från tidigast 1969.

  /Christian

  SvaraRadera
 8. Måste även tillägga att det bör vara innan 1974 iom att skansverket (reningsverket) inte verkar vara på plats än.
  /Christian

  SvaraRadera
 9. En glidare med ny Saab 95 är på väg...
  Han raggar sommaren 69... Tror han åker på stryk av en biff som kör amerikanare snart...

  SvaraRadera
 10. Liksom Karl tackar jag Gunnar för att han och hans kollegor räddade Sverige!
  Dessutom bör kristendomsämnet återinföras i skolan!

  SvaraRadera
 11. Som Christian skriver var Skansverket inte på plats på bilden men tydligen hade byggnationen påbörjats i och med att delar av Skansberget synes vara röjt (avskalat). Då verket togs i drift 1974 gissar jag att bilden togs två-tre år tidigare.

  SvaraRadera
 12. Jag har bilder tagna 1970 och kan på så sätt jämföra växtligheten upp efter väggen på Agnebergsskolans huvudbyggnad. Jag vet inte exakt hur mycket det växer på ett år, men gissningsvis bör det skilja ca tre år mellan bilden ovan och min bild. Jag gissar därför att bilden är tagen tidigast 1972 och senast 1974, kanske just år 1973.

  SvaraRadera
 13. Är det inte en byggkran på Kvarnbergsgatan? Då är det kanske under byggtiden av St Mikaelsgården. Dock vet jag ej när den byggdes.

  SvaraRadera
 14. Bilden är tagen sommaren 72 då de förberedande sprängningarna på utsidan skansverkets bergrum var klara. Var själv med på projektet.

  SvaraRadera