2011-08-04

Vad är detta?


Insänt av Kristina Johansson:

"Hej

Läser ofta din blogg och du verkar ha koll på det mesta runt Uddevalla. Jag var ute på en båttur i tisdags förra veckan med familjen och vi fick se detta utanför Brattön. Vad är detta? Dåligt märkt tycker jag. Jag är van att köra båt och läsa av vågorna framför mig men hade det blåst lite till så hade det här varit svårt att se föränn man nästan är inpå. Under "rören" är ett galler, ser ut som gles armering. Gallret forsätter även där röret tar slut.
Tänk om det kommer en snabbgående båt med trötta ungdommar som ska hem från Fjordfestivalen. Finns inte en chans att de upptäcker det innan det är för sent. Vad det nu än är, för musslor, sälar eller någon typ av odling, så tycker man ju att de borde märka ut det Mycket tydligare.
 Mvh Kristina Johansson"
 
På mig ser det ut som en bit av överföringsledningen mellan Uddevalla och Ljungskile. Så här såg det ut i Bodelebukten - Gustafsberg när arbetena pågick här. Överföringsledningen låg i sektioner och flöt på vattnet och så småningom sänktes den ned med hjälp av betongtyngder som var fästade längs hela ledningen.

Nu har jag sökt projektledare men han är på semester så helt hundra är jag inte. Men ett sådant här projekt skall vara utmärkt med gula varningsprickar, vilket jag också tycker mig se på en av bilderna. //

4 kommentarer:

 1. Detta är inte överföringsledningen utan en fisk- eller musselodling.
  Anna-Maria

  SvaraRadera
 2. Musselodling är det i alla fall inte, de ser inte alls sådana ut.

  SvaraRadera
 3. Nej, det är Västtrafik som lagt ur dessa pipelines. Det är en del i hanteringen i deras nya biljettsystem. När man införde det nuvarande (utnämt till sämst i Europa) skapade det så mycket frustration att man nu stämmer i bäcken.

  Som ni minns gick ett parti ut med enhetstaxa inför omvalet för att blott 1-2 månader efter valet konstatera att det inte blir så.... Samma parti har stängt akute i Uddevalla med kaos i NU sjukvården.

  Dessa rör skall användas i nästa val och pumpa ut nya välfläsk till Norra Bohuslän i hopp att återvinna röster. Partiet gick dåligt där och detta är en följd av konsekventsanalysen. Att man använder skattemedel via Västtrafik är inte konstigare än att Itaöien, Grekland och USA lånar sig till en framtid.
  Dessa rör skall användas i nästa val och

  SvaraRadera
 4. Garanterat att det är en ny typ av flöte för att odla musslor./GO

  SvaraRadera