2011-08-29

De smyger omkring på nätterna

Det är inte bara en fördel att bo centralt. Under två nätter den senaste tiden har jag blivit väckt av ljud på gården till Kungstorget 2 m fl hus. De fyra första bilderna är tagna omkring kl 04.30 den 16 augusti och föreställer en kvinna som rotar runt och prövar om fönster eller dörrar är öppna eller går att öppna. Hon går till synes planlöst omkring och känner på allt möjligt. Nu hör det till saken att jag vet vem hon är. Jag talade med henne tidigare på kvällen då hon uppehöll sig bakom ett prång på gården och mixtrade med ett fönster. Hon sa själv att hon var på fyllan men hon luktade inte alkohol så det måste ha varit ett annat berusningsmedel.
Här syns hon intill en garagedörr. Oklart om hon försökte komma in.
Något värt att ta hittade hon i alla fall.
Plötsligt försvann hon ut på Kungstorget och hämtade bl a en stol och ett bord från uteserveringen till Lejas Café. Så småningom lämnade hon grejorna och försvann.
Natten till den 24 augusti var det dags igen. Strax efter kl 02 väcktes jag av den här gossen som stod och spanade in gården. Han hade en ryggsäck på ryggen och en ryggsäck på magen.

Han försvann bakom gårdshuset och var borta en stund (dagen därpå upptäckte jag att sadelskyddet ill min cykel, som stod där, saknades). På bilden är han på väg mot den parkerade bilen.
Den ägnade han ett stort intresse. Han lyste in i bilen en lång stund och gick sedan runt till den andra sidan och fortsatte. Antagligen försökte han se om där fanns något av intresse att stjäla. 
Behöver jag säga att jag hela tiden var beredd att ringa 112?

Tycker du att du känner igen någon av dessa figurer så är det inte meningen. Jag har avsiktligt valt bilder där det inte med säkerhet skall gå att identifiera dem.  //

11 kommentarer:

 1. Vad säger lagen om att visa foto på personer nattetid? Det är ju OK på dagtid.

  Beträffande stölden av sadelskyddet måste vederbörande lida av sjuklig kleptomani, ingen frisk människa riskerar väl att åka fast för stöld av ett sadelskydd.

  SvaraRadera
 2. Gunnar, du borde ha en kamera som klarar högre ISO-tal så att bilderna inte blir så gryniga vid dåligt ljus.

  SvaraRadera
 3. Anders B: Lagen säger inget om olika tider på dygnet eller ljusförhållanden.

  Gunnar: När du ser något misstänkt som detta skall du ringa polisen direkt, jag skrämde iväg en tjuv som gjorde inbrott i grannens bil och ringde polisen, behöver jag säga att grannen var mycket tacksam? Dock han tyvärr tjuven stjäla ett par grejer och tydligen kunde han fortsätta under resten av natten ostört för när min granne anmälde till polisen på morgonen så hade det vart 5 andra stölder under natten med liknande signalement (en ung kille på moped som väsnades utav helvete).

  SvaraRadera
 4. Håller med - ring polisen direkt. Inte helt osannolikt att de stulit saker innan. Kan man då ta dem på bar gärning kan dessa tidigare stulna saker komma till rätta.

  SvaraRadera
 5. Uddevalla känns osäkert på kvällar och nätter.
  Kriminella tar över centrum allt mer. Jag varnar unga kvinnor att gå ensamma hem kvällar. Jag har sett personer gömma sig i buskar vid gångvägar kvällstid. Ta ej svarttaxi! Mycket farligt.
  Inbrott och droghandel ökar. Polisen är för passiv och syns för lite bland folk. Kriminella gäng från Göteborg etablerar sig nu i Uddevalla.
  Framtiden ser mörk ut.

  SvaraRadera
 6. Återinför kristendomsämnet i skolan för att bryta denna utveckling!
  /M.

  SvaraRadera
 7. Det är helt lagligt att ta bilder på personer och lägga ut på nätet. Det är även lagligt att stå UTANFÖR en bostad och ta kort rakt IN genom fönster. Efter bilden är tagen har fotografen äganderätten till den och inte ens polisen har rätt att radera den utan åklagarbeslut. För detta krävs synnerliga själ som t.ex personen har skyddad identitet.

  Vad gäller kristendomsämnet så har mycket ont gjorts i guds namn.. Svenska kyrkan är för övrigt en av de allra största tjuvarna genom tiderna. Inte ens idag kommer vi ifrån kyrkans tjuveri i form av begravningsavgiften.

  SvaraRadera
 8. Uddevalla av idag är inte som förr ...

  SvaraRadera
 9. Jag vågar inte gå ut på kvällarna. Uddevalla har blivit så hemskt. Det finns så många kriminella.
  Mängder av arbetslösa som bara går och dräller hela dagarna. Gäng agerar som kungar. Det nya Sverige är så otryggt. Ska Uddevalla bli en maffiastad som Malmö och Södertälje?

  SvaraRadera
 10. Blanda nu inte ihop kristendomen med vad icke troende gör i Guds namn! Det är två helt skilda företeelser.

  Beskyll heller inte Svenska Kyrkan. Beskyll i stället staten som har bestämt om begravingsavgiften!

  Bra att Du Gunnar fotar tvivelaktiga personer i mörket. Sådant skrämmer, att de vet att någon kan se och fota dem.

  SvaraRadera
 11. Det var mycket dravel på samma gång, som vanligt när det gäller denna blogg.

  Och varför ringer man ine polisen, om man ser någon stryka runt?
  Det är väl bättre att ringa före det händer något.
  Byta ruta på en bil är inte kul om det skulle gå så illa, som t.ex.

  SvaraRadera