2011-08-04

Tack för ponchon!


De senaste dagarnas fantastiska sommarväder tog en tillfällig paus igår med ett riktigt skyfall. Jag var på väg på cykel mot hembygdsföreningens styrelsemöte i Wessmanska huset på Södra vägen 7 då himlen öppnade sig.

Jag tog strax skydd under en av balkongerna tillhörande Parkgatan 8 (strax intill Uddevalla Släktforskares lokal). Medan regnet vräkte ner ringde jag och meddelade min sena ankomst till styrelsemötet.

Rätt vad det var kom ett föremål flygande genom luften och landade några meter från mig. En kvinna ropade från nästa bakong: "Det är en poncho!".

Ja sannerligen. Där på marken låg en poncho som kvinnan varit inne i sin lägenhet och letat upp och nu kastat ut till mig så att jag skulle kunna ta mig därifrån med hjälp av den.

Nu låg påsen med ponchon trots allt några meter från mitt regnskydd så jag bedömde att det var bättre att stanna "inomhus" till det slutade regna. När det höll någorlunda upp lade jag platspåsen med ponchon på ett fönsterbräde och cyklade vidare.

Men jag fick aldrig chansen att tacka kvinnan för omtanken men gör det här och nu! Kanske läser hon eller någon annan detta och kan vidareförmedla mitt tack. Hennes balkong var på bottenvåningen och troligen är hennes adress Parkgatan 8 C.

STORT TACK!!  //

3 kommentarer:

 1. Tänk att det finns så osjälviska människor!
  Det var en solskenshistoria som värmde...

  SvaraRadera
 2. Håller med ovanstående!

  SvaraRadera
 3. Håller med Maggan!

  SvaraRadera