2011-03-01

ViVill i Uddevalla

(Anja Praesto öppnade ögonen på oss Uddevallabor)

I dag presenterades ViVill i Uddevalla. Det är en hemsida för dig som har förslag på hur Uddevalla kan bli ännu bättre. Skriv ditt förslag på hemsidan och berätta för hela Uddevalla vad just du tycker!

Ditt förslag fungerar dessutom som en namninsamlingslista så du kan få stöd för ditt förslag och se hur många som håller med dig. På samma sätt kan du stödja andras förslag eller diskutera det i diskussionsforumet.

En som sannerligen har synpunkter på Uddevalla är Anja Praesto som flyttade hit under 2010. Anja Praesto jobbar med kulturturism inom Västarvet och har nu sin arbetsplats på Bohusläns museum. Anja har fått flera utmärkelser för sitt arbete med kulturturism bland annat Stora Turismpriset 2003. Hon har skrivit flera artiklar i ämnet och gett mängder av föreläsningar i både privat och offentlig sektor i Sverige och utomlands.

 Hon hade som nyinflyttad i Uddevalla gått runt med kameran i stan och visade nu bildspelet Mitt i stan. Uddevalla är en vacker stad som har stora kvalitéer och utvecklingsmöjligheter var hennes budskap och hon lyfte fram flera miljöer i centrum som vi alla ser varje dag och kanske därför inte uppskattar därför att vi egentligen inte ser dem. Inre hamnen, Kungstorget, Klocktornsberget för att nämna några.

Men hon visade också några miljöer som var raka motsatsen. Lundqvists järnhandel, fula "klotterplank" nedlusade med affischer etc etc. Anjas rekommendation var att Uddevalla borde bilda ett skönhetsråd som tar itu med stadens uterum. Ja, det var uppfriskande att höra Anjas iakttagelser och förslag. Ett tips till Fastighetsägareförening, Uddevalla Centrumutveckling, Destination Uddevalla, Kultur o Fritid  m fl: - Bjud in Anja som föreläsare!

Hemsidan presenterades av demokratiutvecklaren Jenny Antonsson, Uddevalla kommun. Webbadressen till ViVill i Uddevalla är http://webbokrati.uddevalla.se/ViVill . Gå gärna in och skriv ner dina förslag! //

1 kommentar: