2011-03-27

Klart för grävskoporna

Baksidan på Lundqvists järnhandel idag. Det mesta av plåt, glas och planket mot Kungsgatan är avlägsnat, så grävskoporna är nog inte så långt borta.

12 kommentarer:

 1. Tycker det känns lite sorgligt trots allt. Ja jag vet det var dåligt huset men...

  SvaraRadera
 2. Lysekilaren2011-03-28 00:54

  Varför förstör Uddevalla sitt centrum gång på gång?? Kampenhof, Gallionen, Willys p-hus ser hemska ut för besökare. Tragiskt att vi aldrig lär av historien. När rivs Kungastatyn???
  Utan historien är vi ett drivande skepp!

  SvaraRadera
 3. Statyn med Karl X Gustav får ej rivas! Det var ju han som gjorde att vi blev svenskar!
  /M.

  SvaraRadera
 4. Sverige är vårt fosterland2011-03-28 22:43

  Vi som bor i Uddevalla borde hylla Karl X Gustav!
  Varje år den 6 juni bör en krans läggas vid statyn av stadens ledning och skolbarn. Musikåren skall spela nationalsången och svenska fanor skall hissas! I en tyst minut minns vi alla stupade för svensk frihet.

  SvaraRadera
 5. Eller så firar vi det 26 Februari, hissar Tretungade fanor och låter musikkåren spela "Miserere mei Deus". Och skjuter salut med musköter och kanoner från klocktornsberget.

  SvaraRadera
 6. Vi skall vara tacksamma mot Karl X Gustav! Tack vare honom slipper vi bära lusekofta!
  /M.

  SvaraRadera
 7. "Vi som bor i Uddevalla borde hylla Karl X Gustav!
  Varje år den 6 juni bör en krans läggas vid statyn av stadens ledning och skolbarn. Musikåren skall spela nationalsången och svenska fanor skall hissas! I en tyst minut minns vi alla stupade för svensk frihet."

  Jag kan försäkra dig att han enbart hade egoistiska tankar i huvudet när han lät sin här slåss med danskarna. Han hade inte kommande generationer svenskar i åtanke utan allt handlade om egen vinning.

  SvaraRadera
 8. Folket bygger landet!2011-03-29 20:39

  Kalle B! Du hade blivit avrättad för att ha skrivit något sådant på Kalle X tid! Så folklig och rättvis var han. Sluta fjäska för kungamakten. I våra dagar fortsätter bugandet och nigandet för ättlingar till en högmodig snobbig krigarman från Frankrike! Hur demokratiskt är det att statschefsrollen går i arv? Vi väljer kung eller vi väljer president i framtiden!

  SvaraRadera
 9. Vi ska hylla hjältekonungen med stora parader en dag! Karl X Karl X1 Karl X11 byggde staten Sverige. Vi hade levt under danskar ryssar eller tyskar idag om inte hjältekonungarna hade räddat oss. Tänk vilken frihet vi lever i! Tack Karl X Gustav. Du är svenska folkets hjälte!

  SvaraRadera
 10. Håller med skrivaren som nämnde rivning av gamla hus och skampålarna som står kvar (främst Gallionen, fulast i stan, skulle ha varit straffbart för arkitekter och tillståndsgivare som skapade detta monster). Hoppas nu bara att vi slipper ett nytt kv Sundberg (en dåligt skött grusplan som parkering) som skulle förfula runt Kungsgatan.
  Stig M

  SvaraRadera
 11. Folket bygger Landet:
  "Du hade blivit avrättad för att ha skrivit något sådant på Kalle X tid!"

  "Hur demokratiskt är det att statschefsrollen går i arv?"

  Hur demokratiskt är det att inte ha åsikts och yttrandefrihet? Att inte ha rätten att ifrågasätta?

  SvaraRadera
 12. Från Lundkvists Järnhandel till Karl X Gustav!
  Ingen fråga är för liten för Uddevallabloggen.
  Ack ja!
  /M.

  SvaraRadera