2010-02-20

SNÖKAOSET

(Kochska gränden vid 15-tiden)

Vilket väder! Det slår det mesta jag varit med om. Snön har vräkt ner, ingen tidning i brevlådan, strömmen har gått mitt i stan ett par gånger och ingen kommer någonstans.

Västtrafik har tvingats ställa in all kollektivtrafik. Halva dagen gick ändå tågen på Bohusbanan mellan Uddevalla och Göteborg. Inte alls på rätt tid men sedan slutade även de tågen att gå.

Västtrafik har informerat via internet, radio och nättidningar. Men på Kampenhof stod ändå flera resenärer och hoppades på att någon buss skulle dyka upp. Bl a en mamma med två barn och en massa resväskor.

Och enligt informationstavlan i väntsalen löper trafiken enligt tidtabell.

Någon säger att tavlan styrs från Göteborg och att den rullar på automatiskt.

Inte minsta lilla lapp på ex. Tidpunktens fönster, berättar att trafiken är inställd. Nog är det väl dåligt att Västtrafik inte informerar på sitt stora Resecentrum i Uddevalla. På väg därifrån möter jag folk på väg dit i hopp om att kunna resa vidare. Hur gick det för dessa strandsatta resenärer? Ingen aning!

Västtrafik som förlitar sig så på sin teknik skulle kanske ta en funderare på hur man gör i sådana här situationer.

Se bilder från snökaoset här. //

3 kommentarer:

 1. Ja, det är riktigt bedrövligt !!!

  Västtrafik är inte som gamla Bohustrafiken. Man satsar väl på Älvsborg och Göteborg :-)

  Politikerna som styr kommer ju därifrån och våra är bleka marionetter.

  SvaraRadera
 2. Gick du, Gunnar, verkligen ut bara för att filma ovädret i Kochs gränd? Vem som helst skulle väl annars valt att hålla sig inomhus.

  SvaraRadera
 3. Uddevallare2010-02-22 22:21

  Jag tycker att snöröjningen är under all kritik!

  Detta gäller såväl Vägverket, Uddevalla Kommun och Uddevallahem!

  Du borde skriva om detta Gunnar!

  Jag var ute i går kväll, 21/2, mellan 22-23 på kvällen och såg inte ett enda snöröjningsfordon i hela staden! Jo, en hjullastare som åkte på Göteborgsvägen med skopan uppe, det var det enda!

  Enorma snödrivor, oplogat t.o.m runt torget där jag körde fast!

  Vad sysslar de ansvariga med? Visserligen har vi inte haft sån här vinter på länge och anslagen har väl minskats genom åren men NU har vi snö och då måste detta tas hand om?

  SvaraRadera