2009-07-06

Sommarinfernot har brutit ut


Att bo mitt i stan har sina givna fördelar - elva månader om året. Men det slår aldrig fel utan att det bryter ut något slags ljudinferno mitt i sommaren, då man bara måste sova för öppet fönster.

Förra året var det ledningsarbeten i Skolgatan. Grävmaskinen startade punktligt 06.45. Året innan blästrades taket på Flickskolan (nåja Kulturskolan heter den visst nu). Ett annat år målades grannhuset med hjälp av en gnisslande skylift som målarna åkte upp och ned i längs husväggarna. Därtill var en bergsprängarradio på hela tiden.

Och härom året var järnvägen mellan Göteborg - Trollhättan avstängd varför all godstrafik gick över Uddevalla och Bohusbanan. Med andra ord utanför vårt sovrumsfönster.

Och nu är det dags igen. Det här lilla meddelandet finns på Banverkets hemsida:

"Vecka 28-32, Göteborg-Trollhättan. Tågtrafiken på Norge/Vänerbanan ersätts med bussar 6 juli - 9 augusti, då trafiken är avstängd mellan Göteborg och Trollhättan på grund av BanaVäg i Västs arbeten med utbyggnaden av dubbelspår på sträckan."

Inte ett ord om att godstrafiken påverkas av detta. Och efter en mer eller mindre sömnlös natt vet jag att så är fallet. Det har gått godståg i båda riktningarna utanför fönstret hela natten. Ofta minst två gånger i timmen. Och de har varit långa, mycket långa.

Och klockorna vid järnvägsövergången har ringt lika högt, om inte högre än vanligt.

Och på vår ytterdörr kom det upp en lapp i veckan: "Stensättningsarbetena på Skolgatan mellan järnvägsövergången och Linnebygatan skall påbörjas den 10 augusti."

Undrar vad det blir nästa år? //

9 kommentarer:

 1. Det blir nog än värre nästa år...

  SvaraRadera
 2. .. och året därpå än värre när IKO-supportrarna "Bohus Bataljon" passerar förbi när Oddevold åter tagit en plats i Allsvenskan !

  SvaraRadera
 3. Du skulle skaffa dig något litet fritidshus strax utanför stan som du kunde flytta ut i under sommaren

  SvaraRadera
 4. rolff ohlson2009-07-06 14:00

  Lita á lá Bengt Sändhs visa -"Nu är den f-b-de somnmarn här.."
  Du får hyra in dig på Gustafsberg.

  SvaraRadera
 5. Jag är lite inne på Rolfs linje, ta in någonstans, eller ställ en soffa på kontoret. Man blir lätt irriterad om man inte får sova.

  SvaraRadera
 6. sen behöver man ju inte bo nära ett järnvägspår, allt är ju själv valt...klarar man inte lite ljud skall man nog bo på landet..

  SvaraRadera
 7. Ööhhh, varför inte göra ett stort problem till ett litet ??
  Investera i ett par små o trevliga öronproppar, du kommer inte att höra väckarklockan ens.....

  SvaraRadera
 8. Jag har förresten bott i det gula huset till höger i bild, i källaren. Där kan jag lova att det märktes när godstågen körde förbi. Men värst var det på vintern när snöplogen körde över kullerstenen som det var på vägen då, första gången höll jag på att ramla ur sängen. Tågen vande jag mig vid, men aldrig snöplogen

  SvaraRadera
 9. frågan är omd e kan bli så mkt mer nu, gatan och husen måste väl snart var i topp skick :P

  SvaraRadera