2009-07-12

Nytt trädäck vid Bäveån


Insänt av Britt och Bert Kronlid:

"Hejsan Gunnar!

Sänder några bilder från Norra Hamngatan vid ån. Jag och min fru passerade denna plats i dag (läs:söndag den 12 juli).

Detta är ingen bildgåta därför att jag vet inte själv vad det skall bli av denna "brygga". I Bohusläningen lördagstidningen berättar Håkan Björkman (Stadsbyggnadschef) och Ann-Charlotte Gustavsson ( U-a Centrumförening) om sina drömmar hur de vill att Bäveån och Hamngatorna skulle kunna se ut i framtiden.

Man kan ju bara gissa, om det redan har börjat med sina drömmar kanske. Gissningarna kan vara många i detta läge,vi träffade på en man vid Järnbron som säkert trodde att "Nya tehuset" Paddington, skall nog ha en servering där, men hur skall det gå till, springa över Hamngatan med en kopp te och en bulle i handen..nä knappast.

Men vad man kan se så är det ett gediget bygge, ett kraftigt bygge för att kanske stå ett tag och se bara hur fint det har skurits runt det stora trädet. (En av våra vackra lindar)

Ja det är ju snart Fjordfestival också ???

Hälsningar från två trogna Stadsvandrare och Uddevallakännare

Britt och Bert Kronlid i Uddevalla. //

Jo, det lär vara Coffe_Roomer som efterträder Paddington. Hoppas bara att kajorna låter bli att skräpa ner. //

2 kommentarer:

  1. Kanon detta ju. Äntligen börjar Uddevalla utnyttja närheten till vattnet. I Thn finns mängder med uteserveringar längs med kanalen t.ex. Vägen är mestadels trafikerad från torgethållet då endast bussar får komma från det andra hållet.

    SvaraRadera
  2. Kan det vara bolagets nya uteservering? Räcket behövs väl för att inte fler skall dratta i ån?

    SvaraRadera