2009-07-13

Nytt bensinmärke


För en tid sedan skrev jag om nedläggning av bensinstationen vid Blennermarks vid Göteborgsvägen. Det var en Uno-X bensinstation. Sedan dess har det grävts och arbetats på platsen och nu finns där ett nytt bensinmärke på samma plats.

Jan Aronsson har tagit den här bilden på den nya din-X stationen. Det är klart, att det var nog nödvändigt för Blennermarks att ha en station vid bilfirman. Men det finns, vilket påpekades i kommentarerna förra gången, ett antal stationer som verkligen lagts ned. Jag åkte förbi den tidigare stora bensinstationen Statoil vid Helenedalsvägen igår. Det är ju närmast en tragisk syn. En bensinpump finns kvar och byggnaden har förvandlats till ett enda stort klotterplank. //

5 kommentarer:

 1. Hydro vid regementet är också nedlagt/BHK

  SvaraRadera
 2. Gick dom på pumpen?

  SvaraRadera
 3. Eller soppatorsk?

  SvaraRadera
 4. enligt rykten har företaget Fukt & inomhus milj köpt fastigheten, dom kommer kanske att avvända den till konotor och personalutrymen, bra är iaf att byggnade kommer tilla användning så den inte behövs rivas

  SvaraRadera
 5. Apropå klottret på nedlagda Statoilmacken - hela Uddevalla är nedsolkat av kluddare. Man blir närmast paff, om man t ex hittar ett elskåp som är klotterfritt från dessa vandalers härjningar. Och kommunen verkar inte reagera, har aldrig noterat att någon politiker uttalat sig, än mindre gjort något. Polisen kan vi glömma, världens sämsta polis har givetvis inte tid för sådana futiliteter som klotter.

  Uddevalla har verkligen förfulats å senare år. I takt med att befolkningsstrukturen i staden förändrats, i så kallad "kulturberikande" riktning.

  SvaraRadera