2024-01-20

Roger Johansson död

Igår nåddes vi av det oväntade beskedet att Roger Johansson avlidit efter en kort tids sjukdom. Han och hustrun befann sig i Spanien och hade beräknat komma hem i början av februari. Han hade vistats på sjukhus några dagar men således avlidit under fredagen.

Född den 15 februari 1953 och uppvuxen i Kiruna, examen från Stockholms universitet, f d major i flygvapnets reserv, tjänstgjort i milostab och högkvarteret, vd i energiföretag, sista tolv yrkesverksamma åren vd för Uddevalla Energi AB. F d kommunpolitiker, styrelseuppdrag i bolag och föreningar. Odd Fellow-broder. Intressen Klassisk musik, marschmusik, historia, näringslivsfrågor och politik. Favoritmusik Per Grundströms och Viktor Widqvists marscher, Felix Mendelsohn.

Roger har haft många uppdrag och vid sin död var han ordförande i Gustafsbergsstiftelsen och Källvikenstiftelsen och säkerligen ett par ordförandeuppdrag ytterligare.

Mitt och Rogers samarbete skedde framförallt då han var ordförande och jag var förvaltande direktör för Gustafsbergsstiftelsen. Ett mycket fruktbart samarbete där stiftelsens långa historia förenade oss.

Ett annat gemensamt intresse var marschmusik. Roger kunde allt som var värt att veta och jag lyssnar mer än gärna på denna musik.

Roger sörjes närmast av makan Barbro  samt söner med familjer.   ///

3 kommentarer:

  1. Minns Roger med värme, 2021 ? årtal. Roger var inbjuden tiil hembygdsföreningen för att prata om sitt liv och födelseorten Kiruna. Några år senare träffade jag honom på Oddfellow där vi hade ett mycket trevligt samtal.

    SvaraRadera
  2. En bra kille med mycket sunt förnuft!

    SvaraRadera
  3. Kanske jag minns fel, var han inte dirigent för Musikkåren?

    SvaraRadera