2024-01-18

Ingen tågtrafik genom Uddevalla

Vid Höjentorps järnvägsövergång står detta arbetståget parkerat på Bohusbanan.

Just nu är Uddevalla hårt drabbad av problem med kollektivtrafiken. Efter tågolyckan vid Ramseröd i måndags är det helt stopp i tågtrafiken mot Öxnered - Trollhättan. Man säger att det skall ta flera veckor att reparera. Annars har ju den järnvägssträckan varit en räddare i nöden för dem som vill åka tåg till Göteborg via Trollhättan.

Sedan tidigare pågår arbetena på Bohusbanan mellan Uddevalla och Stenungsund och där kommer det inte att gå några tåg förrän i slutet av året. Man har ju funnit att kvaliteten på de Bohuslänska bergen var mycket sämre än man trott. Fortfarande oklart när sträckan kan trafikeras.

Och så har vi det ständiga sorgebarnet. Tågsträckan mellan Uddevalla och Strömstad där man stänger av trafiken vid minsta vindpust. Och när jag nu tittar i Västtrafiks ToGo-app så är det buss som gäller på sträckan. 

Ersättningsbussar krävs nu på alla sträckor via Uddevalla C och det kan var och en räkna ut att möjligheterna att skaffa fram både förare och bussar i erforderlig mängd är begränsade.

Och så får vi inte glömma jordskredet vid Stenungsund där E 6:an är oframkomlig sannolikt flera år framöver.   ///

1 kommentar:

  1. Enligt Bohusläningen så är anledningen till att det bara går bussar mellan Strömstad och Uddevalla att det inte fanns några tåg på sträckan när olyckan vid Ramseröd skedde och det finns inget sätt att få ett tåg dit innan reparationsarbetet är klart.

    https://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/efter-olyckan-inga-tag-norr-om-uddevalla.932aedcd-4301-4976-a4f0-3e194aa6c205

    SvaraRadera