2024-01-11

Bohusläningens chefredaktör slutar

 

Bohusläningens chefredaktör Gunilla Håkanson slutar enligt bohuslaningen.se . Hon ersätts av Robert Olsson till dess en ny chefredaktör har rekryterats. Robert Olsson jobbade som reporter på Bohusläningen för länge sedan. Jag minns honom.

"Vi ser ett behov av att utveckla den lokala kvalitetsjournalistiken i en allt mer digital miljö och behöver då ett nytt ledarskap, säger Johan Hansson, vd och koncernchef på Stampen Media".

Han säger också till tidningen Journalisten: Vi behöver öka tempot i den digitalisering som vi befinner oss i, och jag ser att vi behöver ett nytt ledarskap för att göra det. I mina ögon är det ett underkännande av Gunilla Håkansson.

Jag vet ju inget mer än någon annan men jag tycker att det är konstigt att Gunilla Håkansson slutar så abrupt och att en ersättare redan är på plats.

Jag läser också in i Johan Hanssons uttalande att tidningen kommer att fortsätta förändras. Det naturliga vore, enligt mig, att papperstidningen helt upphör och att bara den digitala tidningen kommer att överleva. Är det någon som säger emot?   ///

1 kommentar:

  1. Gasverket skrev jag i morse men det kanske försvann i cyberrymden/Per N

    SvaraRadera