2021-12-15

SEB - banken utan kundservice


En gång varje höst besöker jag några banker i Uddevalla för att föra över pengar till Gustafsbergsstiftelsens stipendiater. För ett tag sedan såg jag jag att banken SEB höll på att flytta ut från lokalen på Kungsgatan. Det satt en lapp på dörren att de har flyttat till Museigatan 2, dvs till Riverside.

Jag gick dit förra veckan och fann att jag inte fick komma in utan att boka tid. Jag ringde till telefonnumret och sa att jag står utanför dörren och frågade om jag fick komma in. Nej tyvärr, blev svaret. Det gick inte.

Idag ringde jag med förhoppningen att få en tid under eftermiddagen. Men icke! Det fanns ingen tid förrän på fredag. Då åker jag till kontoret i Trollhättan menade jag. Jag fick då beskedet att alla SEB:s kontor tillämpar tidsbokning.

Alla banker i centrum finns kvar om än inte i samma länge. Men de har kontor där man får komma in och köa. Men således icke hos SEB. Bottenbetyg!  //

7 kommentarer:

 1. Lars Barkman2021-12-15 22:49

  Det är bara att byta bank om de inte vill träffa sina kunder som göder dom!

  SvaraRadera
 2. SHB har väl ändå varit på sin plats ett tag?
  Dessutom en riktigt bra bank att byta till, om man nu inte redan förståndigt nog är kund hos Handelsbanken.

  SvaraRadera
 3. Verkligen dåligt! I Stenungsund hade man åtminstone möjlighet att köa även om det bara var två specifika timmar per dag.... Nu är även den möjligheten borta!
  På Orust finns inte längre något SEB-kontor.

  Lasse T

  SvaraRadera
 4. Magnus Helsing2021-12-16 17:42

  Sparbanken Orust har ett fantastiskt förhållningssätt till sina kunder. Därutöver har de ränta på insatt kapital.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars Barkman2021-12-16 18:16

   Stämmer!
   Har till och med hört att en Tjörnbu bytt till Orust sparbank😲

   Radera
 5. Tidsfråga tills övriga banker gör likadant. Man må tycka vad man vill om tidsbokning, men i coronatider känns det bäst att undvika trängsel.

  SvaraRadera
 6. Bankerna lever sitt eget liv.....Dom har ju kunderna redan. Många år sen jag gjorde ett bankbesök, sköter det ju via nätet idag.

  SvaraRadera