2019-02-23

Nystart för Bohusläns Försvarsmuseum

I dag blev det klart med en nystart för Bohusläns Försvarsmuseum som får en helt ny styrelse från 1 april. Den nya styrelsen består av från vänster Lars Andreasson, Leif Westbring, Lars Ålander och undertecknad. Saknas på bilden gör Per Frykner.

Museet har en längre tid haft problem att bedriva verksamheten, särskilt på grund av en svag ekonomi. I och med nystarten går Källvikenstiftelsen in i museistiftelsen och har förklarat sig vilja stötta museet ekonomiskt. Den andra stiftaren är Bohusläns regementes kamratförening.

Källvikenstiftelsen har sin grund från Källvikens kursgård som drevs av Försvarsutbildarna under perioden 1948 – 2010. Kursgården såldes 2010 och för kapitalet bildades Källvikenstiftelsen.

Stiftelsens uppgift är att använda kapitalet så att det i framtiden blir till nytta för den frivilliga försvarsrörelsen och andra ändamål till stöd för Sveriges försvar jämte fredsbevarande åtgärder och annan humanitär och samhällsnyttig verksamhet.

Diskussioner om museets framtida drift har förts sedan en tid mellan Källvikenstiftelsen och Bohusläns regementes kamratförening .  //

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att Källvikens kursgård på detta sätt kan sägas leva kvar. Gick flera kurser där. Bland annat en av de sista som genomfördes där

    SvaraRadera