2017-11-29

Medan det fortfarande fanns ett regemente

Den här vyn växte jag upp med. Kasernvakten på Bohusläns regemente. Jag bodde i huset Hallavägen 14 på denna sidan gatan. Jag funderar över när bilden kan vara tagen? Kanske 1960-tal innan vaktbyggnaden till höger byggdes till med en särskilt lokal där vaktposten satt och övervakade allt.

På bilden står vakten fortfarande framför vaktkuren vid den öppna grinden. Å andra sidan har ljusregleringen införts och den styrdes från vaktlokalen till höger. Jag får för mig att det är vaktchefen "Snälle-Karlsson" som står där med sin vaktbricka på bröstet. Jag tycker mig kunna se det på kroppshållningen som var speciell.

Och nu på fredag marscherar vi in genom grindarna (nej visst ja - de är ju borta) för årets höjdpunkt. Lillejul på Officersmässen. En häftig tradition som är möjligt för att mässen fortfarande, 25 år efter regementets nedläggning, finns kvar.  //

1 kommentar:

  1. Hans Lundberg2017-11-29 23:27

    Jag önskar herrarna en trevlig samvaro!

    SvaraRadera