2017-11-09

Avtackning på I 17

Den här bilden har jag hittat i en pärm som framlidne löjtnanten Kjell Strand överlämnade till mig inför regementets nedläggning 1992.

Från vänster: Regementschefen Kaj Sjösten, chefen för skrivcentralen Jetti Söderlind, major Tommy Åhsman, löjtnant Claes Söderlind, löjtnant  Ulf Holmgren och så civilanställde Sten Erichsen.

Paret Söderlind flyttade till Halmstad 1988 där Claes började vid flygvapnets Halmstadsskolor. Bilden är tagen då Claes avtackades av regementschefen och representanterna för de fackliga organisationerna. Jetti flyttade efter året därpå.  //

6 kommentarer:

 1. Mannen längst till höger tror jag heter Sten, vi jobbade ihop på miloverkstan på 80talet.
  Robert Eriksson

  SvaraRadera
 2. Han heter Sten Eriksén och var vid nedläggningen fackordförande för de civilanställda. Han finns tyvärr inte längre med oss.
  Anette Stenvall

  SvaraRadera
 3. Hej Gunnar
  Konstigt att du kallar mig för sekreterare! Så ofta som du var på skrivcentralen måste du väl förstått att jag i egenskap av chef på densamma tog emot dina alster för renskrift. - Eller var vi civila bara en grå massa som inte var så noga med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls. Lade ut inlägget sent igår kväll och kom bara inte på vilken titel du hade. Liksom jag inte kom på Sten Erichsens namn.

   Radera
 4. Kan lägga till att Ulf Holmgren flyttade med sin familj till Eksjö och där bor han fortfarande

  SvaraRadera
 5. Jo visst hette han Sten Erichsén och bodde på Föreningsgatan. Hans pappa Odd var en mycket färgstark vänsterhänt tennisspelare som till vardags arbetade som mekaniker på Erik Hanssons Bil.

  SvaraRadera