2017-06-08

Skadegörelsen på Strandpromenaden uppklarad

Två unga killar har erkänt att det är de som var skyldiga till den omfattande skadegörelsen på Strandpromenaden.

En privatperson erbjöd genom Uddevallabloggen en belöning på 25 000 kr till den som kunde tipsa om vem eller vilka som stod bakom skadegörelsen.

Jag fick omgående in två sådana tips med namnen på fyra killar vilket jag vidarebefordrade till polisen. Och nu har alltså två av dem erkänt skadegörelsen.

Så här skriver polisen i ett pressmeddelande idag:

I slutet av april utsattes strandpromenaden i Uddevalla och segelsällskapet i Lindesnäs för omfattande skadegörelse. Idag erkände två ungdomar vandaliseringen.

Skadegörelsen inträffade natten till 23 april och det har sedan dess pågått en utredning i ärendet i lokalpolisområde Västra Fyrbodal.

Fyra ungdomar har misstänkts ligga bakom vandaliseringen och i dag har tre av dem hämtats till polisstationen i Uddevalla för förhör. Två av dem har erkänt skadegörelsen och polisen betraktar de övriga som oskyldiga. Nu lämnas ärendet till åklagare.

- Vi är nöjda över att ärendet är uppklarat. Strandpromenaden betyder mycket för invånarna och ärendet har rönt stor uppmärksamhet både bland allmänhet och i media, säger kommunpolis Peter Svernling.

De upplysningar som kommit till polisen har varit värdefulla i utredningsarbetet.

- Vi har fått information från allmänheten som har hjälpt oss att komma framåt i ärendet. Det ser vi som positivt och som en framgångsfaktor, säger Nina Heyden, lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.  //

8 kommentarer:

 1. Nu är det reparerat och klart Tack för det, men annars skulle dessa ungdomar ha återställt de dom gjort, tror det hade varit en bra påminnelse för dem.

  SvaraRadera
 2. Vi får hoppas att de skyldiga får stå för kostnaden

  SvaraRadera
 3. Det kan väl aldrig vara för sent att se till att dom inte glömmer tilltaget bara för att det är reparerat och klart.
  Att återställa skadorna, det hade dom varken gjort eller klarat av.
  En ordentlig sinnesundersökning vore nog också på sin plats, något fel måste det ju vara i huvudet.

  SvaraRadera
 4. Dom får ju inget straff ändå.

  SvaraRadera
 5. Tack Gunnar för att du skrev om skadegörelsen och för att du var med och klarade upp vem som hade gjort det. Bloggen blir bättre och bättre.

  SvaraRadera
 6. Dom skulle kunna sanera klotter i 500 timmar iförda orange väst

  SvaraRadera
 7. Tror det är viktigt att de får stå för sina synder. Reparera kan de nog inte men nu när det är lagat kanske de bör betala på något sätt. Samhällstjänst kanske.Hur som helst bra att det kom in tips.

  SvaraRadera
 8. Det verkar som hela Sveriges juridiska ämbete följer din blogg Gunnar. =)
  Den som är fri från skuld ska ju kasta första stenen...

  SvaraRadera