2017-06-04

Gratis för alla att gå på muggen i Skeppsviken

O
För en tid sedan var någon förbittrad på Facebook för att det då kostade 5 kronor att gå in genom den här dörren på den ganska nya toaletten vid ExxonMobil i Skeppsviken. Det skall sägas att till höger om denna fanns det en dörr där man kunde gå in gratis och det var till "herravdelningen", dvs pissrännan. Man gjorde det till en genusfråga, dvs herrar går in gratis medan det kostar pengar för damer.

Nåväl de få gånger jag besökt denna anläggning har jag med glädje betalt 5 kr för att komma in här och kunna tvätta händerna efter toabesöket. I herravdelningen finns det inga handtvättmöjligheter överhuvudtaget.

Men si, genuskampen har tydligen givit resultat så nu slipper alla betala för att gå på muggen. För det kan väl inte vara så enkelt att de nya 5-kronorna inte passar i myntinkastet?  //

4 kommentarer:

 1. Företaget heter: ExxonMobil

  SvaraRadera
 2. TT-nyhetsbyråns regler för stavning följs av de flesta svenska medier.
  Här ett utdrag ur reglerna:

  "TT undviker stavningssätt som kan uppfattas som textreklam och använder inte företags logotyper eller motsvarande i löpande text. Namn med exempelvis EN VERSAL MITT I ORDET (min markering) avviker från svenska skriftnormer och normaliseras därför i TT-texter. Exempel:

  MatXtra blir Matextra
  r.o.o.m blir Room
  GöteborgsOperan blir Göteborgsoperan
  FöreningsSparbanken blir Föreningssparbanken
  ExxonMobil blir Exxonmobil.
  Vänliga Hälsningar med förhoppning om en solig Nationaldag!
  Erik Olsson, språkpolis

  SvaraRadera
 3. Tror att det var så att nya femman inte passade. Sett på fler automater att nya femman inte går. Men bra det är gratis.

  SvaraRadera