2017-04-23

Omfattande skadegörelse längs Strandpromenaden - bryggan avstängd

Natten till idag har det ägt rum en omfattande skadegörelse längs större delen av Strandpromenaden från Lindesnäs och in mot staden.
Vid parkeringen vid småbåtshamnen Rödön har den här bilen vandaliserats. Vindrutan sönderslagen sannolikt med den stenen som fortfarande ligger kvar på biltaket.


Mellan småbåtshamnen och in mot Gustafsberg har en lampa slagits sönder. Utanför Snäckan har flera blomkrukor välts omkull och även parkbänkar tippats på ända. De flesta skräpkorgar från Lindesnäs och in till staden har tippats omkull.
 Den största skadegörelsen ur ekonomisk synvinkel har skett på den 550 meter långa träbryggan längs
Hästepallarna. Detta är inga småungar som gjort utan det har krävts stor styrka för att lyckas vrida omkull inte mindre än 10 lyktstolpar på den här sträckan.
Man får intrycket av att det är en fyllefest som urartat och att man under natten "arbetat" sig inåt mot staden. Det är inte en mans verk och därför vet säkert flera vilka förövarna är. Vi får hoppas att någon har kurage nog att träda fram så att förövarna får ta sitt ansvar.

Kommunens personal var tidigt på plats och har nu tvingats stänga av träbryggan. Det är i nuläget oklart hur länge avstängningen kommer att vara.  //

12 kommentarer:

 1. Det finns inget kurage i någon av dessa puckon och skulle det mot förmodan gå att få fast någon, så finns det inga bevis.
  Men det gör ingenting för straffet skulle bara bli, fy på dig.
  Kameror överallt får det nog bli.

  SvaraRadera
 2. Promenerade från gustavsberg till skeppsviken kl. 01.00 den 23 april och då var allt intakt.
  Under promenaden möte vi endast en välklädd yngling som var på väg mot bodelebukten.

  SvaraRadera
 3. Skadegörelsen skall läggas ekonomiskt på de ungdomar som utfört detta alltså skadeståndsskyldiga skall de bli och går det på sociala måste de göra samhälltjänst till beloppet är betalt...

  Vänlig hälsning
  En skattebetalare.

  SvaraRadera
 4. Skadegörelsen skall läggas ekonomiskt på de ungdomar som utfört detta alltså skadeståndsskyldiga skall de bli och går det på sociala måste de göra samhälltjänst till beloppet är betalt...

  Vänlig hälsning
  En skattebetalare.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Dom är väl sinnes sjuka, och behöver hjälp!
  Vänligen
  Anita King

  SvaraRadera
 6. Synd att inte stolparna var strömförande!
  M-B J

  SvaraRadera
 7. Undrar var våra politiker gömmer sig nånstans. Varken hörs eller syns nämnvärt. Ja ja är ju inte val ännu! Får sluta att behandla dessa som utför skadegörelse o klotter för stora summor med silkesvantar.
  "Uddevallabo"

  SvaraRadera
 8. Anonym 12"19. Vill du klargöra sambandet mellan denna hemska skadegörelse och ditt märkliga påstående att våra politiker "gömmer sig". Har läst ditt inlägg fyra gånger och får inte ihop det. Erik Olsson Uddevalla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte bara i den här frågan du inte får ihop det...
   Ove

   Radera
  2. Ove -- Ska vi tolka det så att du ser kopplingen mellan politiker och skadegörelsen. Är det rentav du som har skrivit inlägget. Var då snäll och förklara: vilka politiker gömmer sig, var är sambandet mellan skadegörelsen och att politiker gömmer sig?
   Håller du med om att grov skadegörelse – allvarlig brottslighet – bör debatteras seriöst. I så fall håll en seriös ton.
   Erik O Ua

   Radera
 9. med risk att få mothugg nu..... men vad fan e de för installation av stolparna i bräderna? 4 bult i 2 bräder som spikats i regelar med 2 spik per regel? kunde ju lika gjärna ha blåst ner. Hade det gjorts ordentliga fästjärn på undersidan hade aldrig denna hävstångseffekt uppstått, antar att det inte behövdes särkillt mycket kraft att bryta sönder gångplankorna.
  Förstå mig rätt nu, för jag försvarar inte vandalerna.

  SvaraRadera