2017-04-01

Kommunen tvärvänder - badhuset byggs vid Landbadet i stället


Tidigare i vinter beslöt Uddevallas kommunfullmäktige att riva den nuvarande simhallen för att på samma plats bygga det nya badhuset. Men efter att ha sett de nu pågående arbetena vid Landbadet på Gustafsberg har man kommit på andra tankar. "Det vore ju slöseri med skattebetalarnas pengar att inte utnyttja möjligheten som dykt upp", säger kommunalrådet Ewy Svansjön. "Bassängerna vid Landbadet är ju redan under tak så det behövs inte så mycket mer och så slipper vi riva den nuvarande simhallen, som i stället kan bli kulturhus", säger Svansjön som annars gjort sig känd för att vilja riva byggnader.

Enhetschefen på Kultur och Fritid, Mag Plasque, säger till Uddevallabloggen att det visat sig att bassängerna vid Landbadet är i långt bättre skick än man tidigare trott. Därför har det fallit sig naturligt att presentera den nya idén för den styrande politiska majoriteten, som genast nappade på förslaget. Finansieringen blir inga problem då ett badhus vid Landbadet blir mycket billigare än ett nytt Walkesborgsbad.  //

13 kommentarer:

 1. Vad är det nu för datum idag? :-)

  SvaraRadera
 2. Ska man skratta eller gråta??

  SvaraRadera
 3. Kommunalrådet heter Joker

  SvaraRadera
 4. April april.......

  SvaraRadera
 5. April fools day😀

  SvaraRadera
 6. Man kan skratta först för det är April :) men sen kan man gråta för bassängen är felmätt/byggd på landbadet. Den är inte 50m så man kan inte ha tävlingar i den.. Som dom flesta hallar/anl för idrott så byggs det fel för få läktare fel mått m.m. Måste va Haldan Inkompetenssson som sköt kommunens tänk genom tiderna. Annars hade den vart fin o använda vid utomhus tävlingar eller bygga in den.

  SvaraRadera
 7. Förslaget från Svansjön är inte sämre än de andra som framkommit genom åren i frågan. Att simhallsfrågan återigen är årets aprilskämt i BHN, i radio Väst och även i denna blogg är ju ett fint betyg på hur våra kommunala företrädare har hanterat frågan genom åren :-)

  SvaraRadera
 8. HAHAHA!!! Där satt den mitt i prick Gunnar! Tack för ett gott skratt!

  SvaraRadera
 9. Asg april april

  SvaraRadera
 10. Alldeles för bra för att vara sant! Skratt
  Miss M

  SvaraRadera
 11. Det var ett roligt skämt! Kan behövas som motvikt till kommunfullmäktiges maktfullkomliga och synnerligen ogenomtänkta beslut att riva de tre husen i Bodele! Det finns människor långt utanför Uddevalla, som är upprörda över kommunfullmäktiges beslut att förstöra den fina och tilltalande miljön i Bodele! Respekten och förståelsen för politiska beslut urholkas när sådana beslut fattas! Skulle hoppas att ett under sker och att rivningarna aldrig kommer att verkställas. Det menar undertecknad civilekonom och f.d. statstjänsteman i Malmö - numera pensionär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det ingen klok människa som kan stoppa sossarna och miljöpartiets befängda beslut om bodeleområdet sista mötet står en stolt Evy Gahnström och talar om hur duktiga de är för att de äntligen skall rusta upp Emaus.Det var verkligen på tiden.Det går bra att skänka staten miljontals kronor men att rusta upp anrika gamla hus går ej.Något MP har vi inte längre i Uddevalla

   Radera