2017-04-13

Konstvandring mellan Åleslån och Hällerstugan

Foto Ann-Marie Brockman. Kalle Anderssons mobiler.

Vill du vara med om en annorlunda konstupplevelse kan du ta dig till Åleslån och gå Friluftsfrämjandets led till Hällerstugan. Vandringsleden är nu och fram till den 18 april förvandlad till en konststig.

Det är nio Uddevallakonstnärer som ställer ut sina egna specialgjorda verk till vandrarens beskådande. Konstnärerna är Lars Rylander, Sofia Bergman, Magnus Mogenfeldt, Rory Botha, Göran Dalgren, Kalle Andersson, Gunilla E Fredriksson, Ursula Cabelduc och Linda Mörner Fröjd.
 Rory Botha
 Rory Botha
Konstvandringen är ett samarbete mellan konstnärerna, Uddevalla kommun och Friluftsfrämjandet.

Och givetvis är Hällerstugan öppen under påsken så att m,an där kan få kaffe och tilltugg.  //

1 kommentar:

  1. Denna konstvandring rekommenderas å det varmaste!
    Den riktar sig till hela familjen men med tonvikt på barnen. Det är dessa som är konstens och naturens framtid. Men tänker Rory Botha skrämma iväg barnen? Hans figurer utstrålar vånda och bedrövelse men är rätt lustiga ändå! Sydafrikansk mytologi korsad med svenska skogsväsen. Göran Dalgren har placerat en tavla på staffli, det ser ut som om konstnären tagit en paus för en kopp kaffe! Magnus Mogenfelt ”16 i grönt”, vad han nu menar med det. Verket smälte dock bra in i den mossbelupna omgivningen. Blåa remsor fladdrar i en glänta. Men vem är mästaren? Spelar det någon roll? Nej det är konstverket ensamt som talar. Skratt! Detta var en förskönande omskrivning för att jag inte noterade konstnärens namn!
    Maj-Britt Jonasson

    SvaraRadera