2016-12-18

Regementets musikkår

Insänt av Lars Barkman:

Hej Gunnar!
Om jag inte missminner mig, så ville du ha flera bilder av regementsmusiken.
Jag bifogar härmed två bilder på densamma. Det äldre kortet är från 1916 och fotograf Maria Lundbäck. Läsarna kanske kan hjälpa till med att bestämma var de befinner sig (själv gissar jag på Samnerödsfältet). Det andra kortet är från en tid när björken fortfarande fanns på kaserngården (detta vet jag genom andra kort tagna vid samma tillfälle) och fotografen är förvaltare Allan Hederén. Jag vet att du har besökare som kan hjälpa oss att identifiera musikerna!
Med vänlig hälsning
Lars
Ja, vad säger Uddevallabloggens läsare? Går det att identifiera musikerna och var är den gamla bilden tagen?  //

3 kommentarer:

 1. Gissar Fossumsbergsvägen finns ju fortfarande en liknande bod på platsen

  SvaraRadera
 2. du är en flitig insändare av gamla foton, det är kul att se hur det en gång var på I17

  Håkan Lind

  SvaraRadera
 3. Tycker att det ser ut som att dom är på väg från Samneröds skjutbana och Dynamitbacken. Ladan låg kvar under min uppväxt. Heter väl Execisvägen idag.
  Lars O

  SvaraRadera