2016-12-29

Lars Bäckström slutar som landshövding

Idag nåddes jag av nyheten att Lars Bäckström kommer att sluta som landshövding i januari. För mig blev det en rejäl överraskning då det inte var så länge sedan vi bokade in ett nytt möte på Gustafsberg med Herman Zetterbergs styrelse där vi båda ingår tillsammans med chefen för Bohusläns museum.

Samtidigt som Lars blev utsedd till landshöving blev jag vald till förvaltande direktör för Gustafsbergsstiftelsen. Jag minns att vi träffades precis när detta hade skett vid en promenad på Kungsgatan och gratulerade varandra till utnämningarna.

Sedan har vi i nio år följts åt framförallt i styrelsen för Herman Zetterbergs stiftelse. Jag minns också att jag blev mycket positivt överraskad när han beslutade att själv sitta som ordförande och inte utse någon annan som han enligt stadgarna kunnat göra. Vi har träffats två gånger om året i stiftelsestyrelsen, en gång på sommaren på Gustafsberg och den andra på hösten i Göteborg.

Lars har visat ett stort intresse för Gustafsberg och har varit ett stort stöd och en inspirationskälla för mig i mitt arbete på Gustafsberg. Jag önskar honom och hustru Ann-Christin lycka till i framtiden!  //

1 kommentar:

  1. Lars Var en av de bästa lärarna som jag hade när jag gick på Ramneröd

    SvaraRadera