2016-12-30

Bokhandlaren som vägrar ge upp

En tråkig nyhet under hösten var att Hallmans bokhandel slog igen. Många var vi Uddevallabor som sörjde den anrika bokhandeln. Men en månad senare fick vi ett glädjebesked. Hallmans bokhandel återuppstår och den som tagit på sig uppgiften är 41-årige Joakim Ekbrand från Lysekil. Jodå, han är från bokhandlarfamiljen Ekbrand och har alltså mer eller mindre vuxit upp i en bokhandel.

När Joakim läste i Bohusläningen att Hallmans bokhandel gått i konkurs bestämde han sig snabbt.

- Såklart att Uddevalla skall ha en bokhandel i centrum!

Han tog kontakt med konkursförvaltaren och fastighetsägaren och förklarade att han ville driva bokhandeln. Först köpte han konkursboet och sedan kom han överens med fastighetsägaren och så var det klart att satsa. Lördagen den 17 december smygöppnade han och redan från början visade Uddevallaborna ett stort intresse. Så värst många böcker fanns då inte i hyllorna på premiärdagen men det ändrade sig snabbt. Tack vare hans bokhandel i Lysekil kunde han föra över delar av boklagret till Hallmans och idag när Uddevallabloggen var inne i affären såg det välfyllt ut i hyllorna. Då är inte hela butikens yta ianspråktagen ännu då han avser att bygga om inredningen. Den verkliga premiären räknar han med därför skall ske till bokrean i slutet av februari.

Och du kan också beställa vilken bok som helst om du skickar e-post på någon av dessa adresser: joakim@uddebok.se och uddevalla@uddebok.se Joakim skickar omedelbart efter boken och du kan hämta den i affären när den kommit.

Uddevallabloggen gratulerar Joakim och Uddevalla förstås! Riktigt roligt!  //

4 kommentarer:

 1. Ibland dyker det upp en hjälte!
  Mycket bra!
  Ove

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt kul! Bokhandlare som tycker om böcker behövs. Detta kommer att gå bra!

  SvaraRadera
 3. Ja, verkligen roligt!
  Nu gäller det bara att vi i Uddevalla handlar där också!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Skrev gärna en uppdatering om butiken. Hemsida är på gång hallmanekbrand.se och butiken nås på joakim@hallmanekbrand.se (@uddevalla.com ovan är utgånga.) Tack för ordet.

  SvaraRadera