2016-09-10

Uddevalla stadsmusikkår med drillflickorna lockade många till sinmarschkonsert framför Rådhuset

Traditionsenligt höll Uddevalla Stadsmusikkår och drillflickorna sin marschkonsert framför rådhuset på lördagen. Kårens ordförande Roger Johansson var konferencier och berättade sakkunnigt om de olika marscherna som spelades.

Ulf Wadenbrant dirigerade orkestern för första gången. Såklart spelades både Bohus Bataljon och Bohusläns Regementes marsch men här är det amerikanen John Philip Sousas marsch Washington Post som musikkåren framför.
Felix Brodén och stadsmusikkårens ordförande Roger Johansson

Stadsmusikkårens unge trumslagare Felix Brodén komponerar också marscher och hans Walkesborgmarsch spelades av kåren idag. Felix är bara 17 år, men han tvekar inte om svaret då jag frågar honom vad han skall bli när han blir stor. - Musiker så klart!

Felix har spelat sedan han var nio år och blev för ett par år sedan efter provspelning som slagverkare antagen till Marinens Ungdomsmusikkår i Karlskrona. Felix var med musikkåren i London förra året då man högtidlighöll 70-årsdagen av krigsslutet och paraderade längs The Mall upp till Buckingham Palace.

Roger Johansson spår Felix en lysande framtid som musiker.  //

1 kommentar:

  1. Trevligt att få se och höra, när man tyvärr själv inte hade tillfälle att vara på plats. Glädjande att det fylls på med yngre förmågor och även att så många unga kvinnor deltar i musikkåren.
    C-M Norrman

    SvaraRadera