2016-09-15

Damernas badplats i Skeppsviken

Jag fick häromdagen frågan var damernas badplats i Skeppsviken och särskilt damernas omklädningshytter. På den här bilden ser vi badhytterna i två våningar. Precis där går Strandpromenaden förbi idag. Hustaket vi skymtar uppe till vänster är Skeppsvikens café.

Utanför bilden på berget till höger byggdes 1923 ett staket för att skilja damernas och herrarnas badplatser åt. Staketet blev dock ingen succé då det var besvärligt för familjer att kunna fika tillsammans ur den medhavda matsäcken. Man fick helt enkelt sitta på var sin sida av staketet och skicka smörgåsar och annat till varandra. Den 15 juni 1934 revs staketet.  //

6 kommentarer:

 1. Hej jag testar att kommentera bara, då det har krånglat lite och jag inte har fått till det

  SvaraRadera
 2. Det var tider det! Såg denna badplats från Svenskholmarna, där vi alltid badade när vi var små, 1950-talet. Kul att den stora stenen ligger kvar, så man kan gå innanför den, som förr i tiden, på nya Strandpromenaden. Har du ett kort på den passagen? //Gunilla, uppväxt i Uddevalla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina bilderna!

   Radera
 3. Hej Gunnar, min mamma har bestämt för sig att damernas omklädningshytter låg alldeles över där skyltarna med donatorernas namn står uppsatta. Har det legat några omklädningshytter där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det framgår av fotot så låg badhytterna lite längre till vänster, men väldigt nära platsen där skyltarna sitter idag.

   Radera
 4. Tack för svaret. Nu vet hon det - med säkerhet.

  SvaraRadera