2014-04-14

Rapport från GUSTAFSBERGSSPELET 1814

Fr. v. i bakre raden Hugo Åberg, Sanna Nyman, Meja Söderberg, Hanna Konnebäck, Rebecca Olsson, Natalja Olsson och Victoria Carlsson. I den främre hittar du Otto Nyholm, Moa Niklasson, Annette Andersson och Ina Nyholm. (Efter att bilden tagits tillkom Ester Persson)

I onsdags, den 9 april, smygstartade en liten skara entusiaster den dramatiska delen av Gustafsbergsspelet, det vill säga de som ska sätta spelet på fötter, ge det form och rörelse på Gustafsberg.

Det skedde i Studio 32:s lokaler på Kungsgatan i centrala Uddevalla under ledning av regissören Annette Andersson och hennes regiassistent Moa Niklasson.

Gustafsbergsspelet 1814 består av såväl teater som dans, sång och musik i två akter. Utöver Kulturskolans elever medverkar även ett par, tre vuxna skådespelare, alla i regi av Annette Andersson. Spelet är skrivet av Ulf G Eriksson medan koreografin är skapad av Kim Jondell och musiken är skriven av Lars Torsteinsrud.

I den mörka skuggan av ett stundande krig samlas man på Gustafsberg: Skolgossarna vid Sveriges första internatskola men också tiggarflickan som så gärna skulle vilja gå i skola. Baderskorna med onda ryggar och leder men också hon som betraktas som en säkerhetsrisk för att hon har en norsk far. Soldaten som var med under masslakten i Leipzig men inte vill slåss mot ett broderfolk. Samt förstås kung Karl den XIII, drottning Hedvig Elisabeth Charlotta, kronprinsen Karl Johan och många fler.

      Premiär är det den 7 augusti, berättar spelets producent Ina Nyholm, och sedan följer föreställningar 8, 9 och 10 augusti. Blir publiktrycket stort kan det bli aktuellt med en eller ett par extra föreställningar.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar