2014-04-23

De ska tävla om konstnärlig gestaltning av Kungstorget och Hasselbacken

Inbjudan konstnärstävling

Nu är valet klart! Fem konstnärer kommer att få tävla om den konstnärliga gestaltningen av Kungstorget och Hasselbacken i Uddevalla.  Sammanlagt har 140 konstnärer från hela landet anmält sitt intresse att vara med i konstnärstävlingen.

Följande fem har valts ut:

Juryn har bestått av fem personer, varav tre kommunala tjänstemän och två konstnärer. Urvalet av konstnärerna baseras på juryns gemensamma bedömning.

- Valet har varit svårt då så många duktiga konstnärer svarat och vi tackar för alla anmälningar.

Motivet till urvalet av dessa fem har baserats på en bedömning av konstnärernas förmåga vad gäller: estetik, skicklighet, intellektuell stimulans, kreativitet, känslor, hållbarhet, attraktiv mötesplats, konsten för sin egen skull, utmanande och unikt, ljus och vatten, kvalitet, tillgänglighet och helhetstänkande, säger Carl Casimir, kommunantikvarie.

De fem utvalda konstnärerna kommer vardera att få 50 000 kronor i arvode för att lämna in sina förslag bestående av planscher, modeller, materialprover, detaljerad budget och andra beskrivningar för slutlig bedömning. Dessa förslag kommer att ställas ut för allmänheten på Medborgarkontoret vid Kungstorget från och med den 24 juli. Juryns arbete fortsätter då i dialog med medborgarna för att hitta vilket förslag som bäst svarar mot framtidens behov.

Det är Kultur och fritidsnämnden som den 25 september beslutar om vilket förslag som ska antas.  //

2 kommentarer:

  1. Hemska vänstermänniskor ska förstöra vår stad...

    SvaraRadera
  2. Av hemsidorna att döma verkar ju valen spännande. Detta kan bli bra!

    Dan Turesson

    SvaraRadera