2014-04-22

Manifestation emot deportationen av Sarkawt onsdag kl 17 på Kungstorget

Insänt av Uddevalla mot rasism


NU FÅR DET VARA NOG! Rör inte vår kompis!

Nu på onsdag den 23/4 klockan 17.00 samlas vi på Kungstorget i Uddevalla för att tillsammans visa vår avsky för Migrationsverkets inhumana beslut om att deportera Sarkawt Saed.

Ta med dina nära och kära och hjälp till att visa Migrationsverket att vi inte tolererar deras hem...ska deportationer!

------------------------------------------------------------------------------
Sarkawt Saed kom till Sverige från Irak för 2,5 år sedan. Han är 17 år och går i skola i Uddevalla. Hans biologiska föräldrar är döda, och i Irak blev Sarkawt misshandlad av sin äldre bror som tog över rollen som familjens överhuvud. Med hjälp av andra lyckades han fly till Sverige.

2012 fick han slutligt nej till uppehållstillstånd av Migrationsverket. Han borde kunna ta hjälp av polisen i Irak, menade myndigheten. Beslutet tog hårt på Sarkawt. Men vid hans sida fanns Ingrid som ett år senare ansökte om att få adoptera Sarkawt.
Tingsrätten godkände adoption

Socialnämnden såg inga hinder. Migrationsverket, däremot, opponerade sig och skrev att adoptionen enbart syftade till att kringå bestämmelser om uppehållstillstånd och rekommenderade avslag. Tingsrätten godkände dock adoptionen.

– Då kände vi att vi ville söka om uppehållstillstånd igen, på grund av anknytning, men då sa Migrationsverket att man bara kan söka det från hemlandet, säger adoptivmamman Ingrid Karlsson.

Efter beskedet har Sarkawts vänner startat ett upprop och en namninsamling för att han ska få stanna. Och Ingrid har inte på något sätt gett upp.

– Jag kommer att kämpa med alla medel för att Sarkawt ska få stanna, säger Ingrid.  //

5 kommentarer:

 1. Uddevalla mot rasism2014-04-23 11:22

  Jalla Jalla! Låt Sarkawt stanna! Jag uppmanar alla läsare att hjälpa Sarkawt!

  SvaraRadera
 2. Krossa rasismen! Låt pojken stanna.

  SvaraRadera
 3. Sverige har ratificerat Barnkonventionen och den ska gälla jämte lagen. Det borde alltså vara självklart att Sarkawt ska få stanna!
  /Ulrica

  SvaraRadera
 4. Förstår inte Gunnar varför du inte släpper fram invandringskritik?? I en demokrati får man kritisera saker. Sveriges tredje största parti vill ha minskad invandring. Respekterar du inte hundratusentals svenskar??

  SvaraRadera
 5. Skulle vi utvisa alla som inte har svensk bakgrund har vi inte många kvar i Sverige. Pojken är ju också adopterad om jag fattar rätt av en svensk familj.

  SvaraRadera