2007-09-05

Uppehåll ett litet tag - eller några dagar

Ja, nu blir det uppehåll här på Uddevallabloggen några dagar. Jag ger mig iväg till en stor stad där två datum, den 13 augusti och den 9 november, finns inskrivna i stadens historia. Ja till och med landets eller skall vi säga i världshistorien?

Jag är alltså på resande fot och om allt går bra är jag tillbaka sent på måndag kväll. Och om tekniken står mig bi kommer jag ändå att kunna underhålla er med lite rapporter från resmålet.

Fundera så länge på var jag är!//

5 kommentarer:

 1. Det skulle kunna vara BERLIN.

  SvaraRadera
 2. Om vi kopplar datumen till 1960 resp. 1989 måste det bli Berlin. Ha det så trevligt

  SvaraRadera
 3. Ni har nog gissat rätt.

  Dock tror jag att vi skall koppla 13 augusti till årtalet 1961 och inte år 1960.

  Betr. datumet 9 november så finns det andra kopplingar än till 13 augusti. År 1918 abdikerar den tyske kejsaren och år 1923 gör Hitler sitt första kuppförsök. Båda dessa händelser skedde den 9 november.

  SvaraRadera
 4. Oj, oj
  Glömde den hemska natten 9 november 1938, "Kristallnatten".

  SvaraRadera
 5. Berlinmuren började byggas den 13 aug -61 och fanns kvar tills öst- och västberlinare kunde kramas då muren "föll" den 9 nov -89.
  Nils Bergman

  SvaraRadera