2024-05-15

Fenixstipendiet till Uddevalla Folkets hus

Bilden: Simone Olofsson, verksamhetschef och Åsa Noord ordförande, kunde inte delta på mötet i Göteborg, på Vingens Folkets Hus, de hade ett eget större arrangemang att rodda. Kulturchecken levererades och överlämnades till dem mitt i arbetspasset, som just då var att bemanna baren.

Stolta och glada fick Folkets hus i Uddevalla motta ett fint pris när Västra Folkets Hus och Parkregionen igår delade ut årets Fenixstipendium.

Motivering:
Uddevalla Folkets Hus, mottagare av årets Fenixstipendium, har gång på gång visat prov på mod och uthållighet under svåra omständigheter. Trots pandemins utmaningar och ekonomisk osäkerhet har de fortsatt att vara en central punkt för gemenskap och kultur i Uddevalla. Under tider av politiska och ekonomiska motvindar har föreningen även tagit sig an nya utmaningar.

Uddevalla Folkets Hus står just nu inför svåra prövningar, och anpassningar har varit nödvändiga för att fortsätta verksamheten. Trots att situationen är prekär och att de möter nya motgångar, så kämpar föreningen vidare genom sitt engagemang och sin kreativitet. Fenixstipendiet till Uddevalla Folkets Hus är ett erkännande av deras ihärdiga strävan att möta och navigera genom dessa utmanande tider. Uddevalla Folkets Hus representerar fenixfågeln som symbol för ständig förnyelse, även i de mest utmanande av omständigheter.

- Simone Olofsson, verksamhetschef för Folkets Hus i Uddevalla säger att det såklart är väldigt roligt att bli uppmärksammad och uppmuntrad just för att en kämpar. Men också viktigt att lyfta just det, vår inställning att det aldrig är kört, det är bara svackor och backar som skall hittas nya vägar och lösningar för. Tack vare kulturchecken kan vi erbjuda ännu mer kultur i egen regi. Priset är en riktig energiboost!   ///

1 kommentar:

  1. Mycket roligt och välförtjänt. Tack för info Gunnar

    SvaraRadera