2022-07-01

Traditionen lever vidare

Idag är det Herman Zetterbergs födelsedag. Han föddes 1 juli 1904. Han avled 18 mars 1963. Före sin död stiftade han Herman Zetterbergs stiftelse för främjande av bohuslänsk kultur. Stiftelsen lever vidare och sammanträder två gånger om året där man beviljar medel efter de ansökningar som kommit in till stiftelsen.

Styrelsen består i dag av förre landshövdingen Lars Bäckström, förvaltande direktören för Gustafsbergsstiftelsen Claes Burman Barkebo samt chefen för Bohusläns museum Annette Prior.

Enligt traditionen skall den förvaltande direktören för Gustafsbergsstiftelsen sätta en blomma på Herman Zetterbergs grav på Norra Kyrkogården på hans födelsedag. Jag har gjort det i 14 år och idag var det min efterträdare Claes Burman Barkebos tur. Traditionen lever således vidare.

På måndag är det styrelsemöte för stiftelsen. Traditionsenligt hålls det på Gustafsberg. Herman Zetterberg är mest känd som justitieminister i Tage Erlanders regering 1945 - 1957. Läs mer om hur man ansöker om medel på stiftelsens hemsida https://hermanzetterbergstiftelsen.se/  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar