2022-01-29

Stormens framfart

För andra gången på fjorton dagar har stormen fällt ett stort träd över vägen på Gustafsberg. Den här gången närmare Gustafsberg i höjd med parkeringen till Landbadet. Medan jag väntade på att komma fram till kommunens jour dör det upp ett glatt gäng som från ingenstans. De hade fått larm från en person som inte kom fram för trädets skull. Så de satte sig i några bilar och körde fram till platsen och satte igång att röja. Motorsåg hade de med sig.

Personal från Gustafsbergsstiftelsen anslöt och med hjälp av stiftelsens hjullastare kunde vägen rensas från det gigantiska trädet. Samtidigt kom kommunens jourstyrka med en kranbil men den behövde aldrig användas.
Den frivilliga arbetsstyrkan

I sedvanlig ordning blev det översvämning inne i stan. Här ser vi att vattnet stod nästan 120 centimeter över normalvattenstånd. Bastiongatan och Kampenhof var mest utsatta innan vattnet började sjunka undan. Även på Gustafsbergs steg vattnet. Den här gången upp över kajkanten framför Snäckan, men det blev inga skador. Peppar, peppar! Det blåser fortfarande rejält nu kl 20:20.  //

3 kommentarer:

 1. Kanske kommunen skulle ta tag i dom här gamla, en del halvdöda träden.
  Eller vi kanske ska vänta tills en olycka sker?
  Det behöver inte vara ett helt träd som faller på någon, det räcker med en stor gren.

  SvaraRadera
 2. Vad jag förstår så finns träden på Gustafsbergs mark men länsstyrelsen godkänner ej fällning. När det nu har hänt att träd blåst ner vid två tillfällen borde det vara starka skäl att få länsstyrelsen att ändra sig.
  Björn C

  SvaraRadera
 3. Håller med Björn C
  Borde vara en skyldighet att köra över länsstyrelsen i sådana här fall när det kan vara att förhindra livsfara.
  Så enkelt att vara en myndighet som sitter säkert utan att drabbas på något sätt ifall något händer.
  Bra att dokumentera allt.

  SvaraRadera