2022-01-27

Branden dagen efter

Idag vid lunchtid så det ut så här på brandplatsen i hörnet Asplundsgatan - Stora Hellevigsgatan. Hörnhuset är helt ödelagt och grannhuset där borta likaså. Tyvärr är det nog stor risk att vi kommer att få se ytterligare en "brända tomten" i stadskärnan.

Här fanns en liten intim musiklokal som drevs av Uddevallakassetten. Dess ordförande Lars Wallin bodde också här. Både lokalen och hemmet är förlorade i branden. Familjen Wallin saknar i princip allt utöver kläderna på kroppen. Lyckligtvis berättade Lars för mig idag att familjen redan fått ett hyreskontrakt på en lägenhet i centrum. En ljuspunkt i tillvaron.


3 kommentarer:

 1. Såsom man läser ovan text så innebär "grannhuset likaså" att även det gula huset är ödelagt. Är det verkligen så illa? Jag gick förbi idag och det såg intakt ut förutom ev övervåningen mot gården. Per N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grannhuset på Asplundsgatan är det som avses.

   Radera
 2. Gunnar, som framgå av din bild, så är grannhuset på Asplundsgatan (nr. 31A) intakt. Däremot så fanns det inne på gården ett hus vidbyggt med det nedbrunna. Detta hus hade adressen Asplundsgatan 31 B, och brann också ned.
  Alltså två hus med adress Asplundsgatan nedbrunna, men bara ett av huset kunde man se från Asplundsgatan.

  SvaraRadera