2021-09-03

Vet du något om huset på Edingsvägen 55?

 

Insänt av Ann Bingmark.

Det här huset på Edingsvägen 55 i Uddevalla byggdes 1942/43 av snickaren Viktor Gillerstedt och hans fru Gunhild. Det såldes som ett dödsbo efter Gunhild 1995. Huset var från början väldigt litet, endast cirka 35 kvadratmeter och byggdes till på 50-talet. Vid ytterligare tillbyggnad för några år sedan såg jag att stommen består av gammalt timmer. Alla gamla papper finns kvar så som lagfart, köpebrev, ritningar och kartor. Paret Gillerstedt köpte tomten av Evert Brander och hans fru Anne-Marie för 6.600 kronor 1942. Jag är 4:e ägaren och sedan jag köpte det 2011 har jag funderat mycket på dess historia. Hade paret Gillerstedt inga barn eftersom det byggdes så litet? Jag har också hört att timmerstommen kommer från en annan byggnad vilket torde stämma då den ser ut att vara ”lappad”.

Om någon av Uddevallabloggens läsare vet något om paret Gillerstedt och om husets historia skulle jag bli väldigt glad.

Med vänliga hälsningar
Ann Bingmark
1 kommentar:

 1. Lars Pålsson larsp@bahnhof.se2023-01-22 15:10

  Till Ann Bingmark

  Hej Ann, jag är gift med en dotter till Evert Brander och hans fru Anne-Marie. Du skriver att alla gamla papper finns kvar vilket jag är intresserad av. Har Du lust att skicka e-mail till min adress larsp@telia.com ?
  Hälsningar
  Lars Pålsson, Lidingö

  SvaraRadera