2021-09-30

När skall Prostatan opereras?

Prostatan är lokalbefolkningens namn på den här förträngningen över Bodeleån i Gustafsbergsallén. Den här bilden togs i november 2016, dvs för fem år sedan. Det var kommunens sätt att "ickelösa" problemet med den försvagade bron över Bodeleån.

Vi tyckte då att det var en skamfläck att man inte reparerade bron direkt istället för att göra detta enfiliga provisorium som man helt tycks ha glömt bort. Skamfläcken kvarstår således och ingen tycks bry sig.  //

7 kommentarer:

 1. Gustafsberg är en av landets finaste kulturmiljöer! Ge den en vacker entré! Sök inspiration på Gunnebo! Jag hoppas ansvarig/a tar en tur dit och tar sig en funderare - "ska vi inte försöka göra något liknande - det är allt Gustafsberg värt!"

  SvaraRadera
 2. Om jag inte minns helt fel så var man på väg att laga bron men då blev det ett jäkla liv från boende och från stiftelsen om att dom skulle stänga av vägen och leda om trafiken under tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar insatt i det hela!

   Radera
  2. Bohusläningen 2016-09-26:
   "Den planerade broreparationen på vägen mot Gustafsberg och Lindesnäs stötte på motstånd i våras".

   https://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/broreparationen-gustafsberg-uppr%C3%B6r-igen-1.3819191

   Radera
 3. Jag är helt på det klara med att det är samme man som skrivit de två anonyma kommentarerna här var djupt involverad i den här historien. På Facebook har han inte kommenterat för där kan han inte vara anonym. Det märkliga är att han i tidningsartikeln säger att lösningen (Prostatan) är menad som en permanent lösning. Man tar sig för pannan. Dags för ett omtag. Det måste finnas en lösning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooooh så fel du har där Gunnar, det är skrivet av 2 olika personer. Jag vet eftersom jag skrev den första kommentaren.

   Och nej, jag är inte särskilt insatt i frågan. Jag minns bara sist gång du skrev här på bloggen om det.

   Radera
 4. Så jättesnygg är lösningen inte kanske men under de dagarna med mycket trafik jag passerat har det inte varit något problem.
  Avsmalningarna vid skolor åtta på morgonen är större "problem".

  SvaraRadera