2021-03-14

Minns du den här gatuvyn?

Minns du den här gatuvyn? Vilka affärer kommer du ihåg?  //
 

8 kommentarer:

 1. Som cyklist har jag många gånger varit på Monark och pratat med UCA:s ordförande Alf Johansson. Några ord också med de andra cyklisterna som jobbade där. Som tävlande även på skridskor så blev det även några ord med "Brallan" Jansson.

  SvaraRadera
 2. På Monark på Kungsgatan köpte far min en blå Monark moped, enväxlad som vad jag minns var en av de första kedjedrivna modellerna. Det var nog 1955. 1961 eller 1961 köpte far vår första tv av "Brallan". Monark hade egna "skal" som utrustades med teknik från någon annan tillverkare.

  SvaraRadera
 3. Det jag minns från barndom och besöken hos Monark var att "Brallan" var på ett strålande humör och alltid slog av på priset.
  Per N

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte att Brallan hade en cool dialekt, tror han kom från Uppsala. Hans norska fru hette Myrtle och de hade en son, Christer. Vi lekte en del och en gång tog familjen mig med på mitt livs första cirkusbesök - en upplevelse! Vill minnas att Christer senare blev en mycket duktig vattenskidåkare
  Jan-Åke Nilsson

  SvaraRadera
 5. Brallan hade två SM-guld i skrinning när han bodde i Uppsala!

  SvaraRadera
 6. Lars Barkman2021-03-15 15:29

  Det kanske var "Brallan" som slipade mina skridskor inför seriepremiär i I17:s korplag i hockeybockey på Prostängen.
  Slipningen var så "bra" att jag inte kunde stoppa på uppvärmningen, men det åtgärdades med lite asfaltsgång strax före matchstart.

  Mvh
  Lars

  SvaraRadera
 7. Monark. Ägare Viktor Rehnström som sedan blev disponent på Monark och flyttade till Uppsala. Viktor var en av grundarna till Götiska Förbundets Aschebergsloge i Uddevalla.
  //Håkan Lindgren

  SvaraRadera
 8. Fanns det inte en affär där som hette ceres eller liknande namn?

  SvaraRadera