2021-03-04

Isen släppte greppet

Som många vet har vi haft stora problem med skador orsakade av islossning. Ångbåtsbryggan knäcktes förra veckan natten mellan torsdag och fredag. Jag var och kollade bryggan på fredagen och tittade även på badbryggan vid Sörkullen. Vad jag inte märkte då var att alla 11 akterförtöjningsbojarna vid pontonbryggan var borta. Jag kom att tänka på det först under söndagen och var nere och tog ovanstående bild då. Frågan var vart bojarna tagit vägen?
Men så i morse fick jag veta att bojarna dykt upp under natten. Och si! Här är allihop och förmodligen är de kvar på sin ursprungliga plats. Det som göms i snö kommer upp i tö........////

1 kommentar:

  1. Jag tror att när isen börjat glida iväg har de dragits ned igenom den och hållits kvar under isen. Successivt när isen blivit tunnare har flytkraften i bojarna fått dem att pressas igenom den alltmer porösa isen. På första bilden anar man några regelbundet återkommande ojämnheter längre ut.

    SvaraRadera