2019-10-05

Sylvia Vrethammar på hemmaplan

I kväll var det Sylvia Vrethammar på Östraboteatern. Rubriken var Sylvia Vrethammar - The girl from Uddevalla. Anledningen till rubriken var att Sylvia är född i Uddevalla. Den 22 augusti 1945 föddes hon. Själv är jag född den 12 augusti 1945, dvs tio dagar före Sylvia. Om vi träffades på BB vill jag vara osagt. Jag vet inte hur länge min mor och jag stannade på BB. På den tiden stannade man längre på förlossningen än idag, så det kan finnas en möjlighet att vi låg där samtidigt.
Anledningen till att hon kom till Uddevalla just nu får väl tillskrivas den nya boken om musiklivet i Uddevalla. Stefan Brännvik har intervjuat Sylvia inför boken och har såklart ett finger med i spelet att hon nu stod på Östrabos scen.

Jag såg inga ungdomar i publiken utan det var snarare sådana som följt Sylvia genom åren. Vi fick höra en rad av hennes hits och inte minst världshiten Eviva Espana. Och såklart fanns boken att köpa i foajén.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar