2019-10-08

Ett aprilskämt som blir delvis sant

Minns ni det här aprilskämtet från 2018? Nu blir det delvis sant. En arena för simsport och motionssimning byggs på Rimnersområdet. På Walkesborg, där nuvarande badhuset ligger, blir det istället ett friskvårdscentrum med spa och relaxanläggning.

Det framkom vid en presskonferens som hölls i Stadshuset idag. Det betyder att man håller liv i det nuvarande badhuset medan man bygger den nya simarenan och man skrotar 30-miljonersprojektet med ett tillfälligt bad på Sörviksområdet.

Enligt vad som sades på presskonferensen så har det aldrig gjorts någon seriös undersökning om hur dåligt det nuvarande badhuset är. Dessutom beräknas att Länsstyrelsens krav om skredsäkring av Walkesborgsområdet göra att bygget av ett nytt badhus på den platsen drar ut på tiden ordentligt.

Oppositionen med Annelie Högberg (S) i spetsen rasar över planerna. Hon hävdar på Facebook att hon blev utkastad från presskonferensen.  //

3 kommentarer:

 1. Förnuftet har segrat........om ni frågar mig.
  Utflyttad sedan 33 år.

  SvaraRadera
 2. Äntligen ett bra tänk

  SvaraRadera
 3. Ja det finns gott om parkering på rimnersvallen... undra vilka gräsplaner som skall ryka? enda lediga platsen idag är där starten går för Dynamitbacken? Eller skall dom riva rimnersvallen o bygga nått flådigt fotbollstempel o gynna drömmarna på Skarsjövallen istället? Hoppas det finns en fett rör till avlopp o tillflöde för vatten när man skall tömma/fylla på x antal liter. Annars kommer det som en kalldusch men vad gör det det örju inte deras pengar dom leker med.. Varför kan man helt enkel bara bygga en 50m bassäng där gamla idrottshallen ligger o koppla på badhuset o sen renovera resten i lugn takt? Antagligen för enkelt o inte storslaget nog för hustomtarna i blåhuset..

  SvaraRadera