2019-10-29

Sex busshållsplatser byggs om - igen

Samme entreprenör som byggde om sex busshållsplatser har just inlett arbetet att bygga om dem tillbaka till sitt ursprungliga skick. Kritiken var hård i debatten inte minst i sociala medier när man tog bort bussfickorna på bl a Västanvindsvägen genom Skogslyckan. Politikerna tog åt sig av kritiken och nu byggs de alltså om igen så att bussfickorna kommer tillbaka.

Entreprenören säger till Uddevallabloggen att det är första gången han fått betalt två gånger för samma jobb. Nu skall man veta att han delar inte uppfattningen att det var fel att ta bort bussfickorna. Han har studerat bilisterna beteende och tycker inte att bussarna skapar väldigt mycket köer.

Arbetena med de sex nya bussfickorna skall vara klara till i april.  //

9 kommentarer:

 1. Man kan väl se positivt på saken? Det är minsann inte alltid tjänstemän och politiker medger att de hade fel, ändrar sig och fattar bättre beslut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! du menar att först så bygger man ett badhus på Rimnersvallen rätt över starten på Dynamitbacken så Passbo inte kan köra sin hundkoja där, samt ser att vatten tillflöde/avlopp inte svarar för behoven för ett badhus. River det o sen bygger man igen på det mest logiska stället där förutsättningarna redan finns (Walkesborg)? :D Skulle dom vara riktigt tokiga politikerna så skulle dom bara bygga till en 50m till befintlig anläggning & sen renovera de gamla bassängerna när 50m är klar o ha en bra o billig anläggning. Aj nu nöp jag mig i armen o vaknade igen till verkligheten :) Hållplatser är ju rätt billiga snedsteg i alla fall..

   Radera
  2. Rätt över starten på Dynamitbacken.....?
   Ursäkta mig "UNKNOWN" men är detta ett alternativ?
   JP Jocke P

   Radera
  3. Ja var ser du ledig yta vid Rimnersvallen? förutom öster om gräsplanerna åt starten till. Eller så får man bygga nära hallen o sen förskjuta planerna/träningsytorna ändå åt det hållet eller flytta dom någon annan stans. Det hela var mer skrivet som en parodi o jag loggar in med mitt Google konto så jag är fullt spårbar..men siten sätter den som unknown. Mvh Daniel Ström psst vad står P för :) känns som du kör lite undercover :)

   Radera
  4. Här via länken kan du se hur det skulle bli om vi skulle bygga en simhall typ den 50m som är bygg i Borås, blir inklippt på Rimnersvallens område. Samt alla faciliteter för friidrott skall bestå på samma ställe samt ökad mängd parkeringsplatser. (Sen kan man ju spränga bort berget o så om politikerna vill göra det)(Kart källa Google Maps) https://1drv.ms/u/s!AsNj-v1VyU1pv70szGU5kliCijk1Cg?e=5YCPDJ

   Radera
 2. Fasen jag trodde det var en arkeologisk utgrävning där dom rekonstruerade en forntida bussficka. Dom gamla lärda hade skapat dessa mötesplatser i årtionden och det är spännande att dessa glömda kunskaper ännu en gång kommer till nytta igen! :)

  SvaraRadera
 3. Ett Samhälle blir som man röstar,så ansvaret ligger väl på oss väljare.
  Mvh.Bill R

  SvaraRadera
 4. Skönt att tjänstemännen i den skyddade verkstan på Blåkulla kom undan de bittra medborgarnas förakt igen. De medborgarna med den enkla verklighetsbilden som utan intellekt inte klarar se den mer komplicerade världsbilden som är den riktiga verkligheten.

  SvaraRadera
 5. ... och om alla som skall åka mellan norra Uddevalla till området utanför tunnlarna verkligen tog motorvägen skulle Skogslyckan kännas lika mysigt och småstadsaktigt som Strömstadvägen gör idag. Busshållplatserna var perfekta!(vem klagar på samma busshållplatser på Strömstadvägen?)
  Vi har egentligen inte råd med politiker som inte tänker lite längre och bara lyssnar på de som gapar högst!

  SvaraRadera