2018-11-20

Besök av två lumparkompisar.

Idag fick jag besök av två lumparkompisar. Ulf Andersson och Ragnar Bronäs. Tänka sig att det är 54 år sedan, 1964, som vi gick in genom kaserngrindarna för första gången. Ulf har jag ju träffat en hel del då han är aktiv i bl a regementets kamratförening.

Ragnar har jag inte träffat "live" sedan vi muckade 1965. Och Ragnar har samlat på sig en hel del dokumentation genom åren. Och tänka sig att han hade med sig ett brev som jag skrev till honom efter muck 1965. Det var riktigt roligt att läsa.

Både Ulf och Ragnar fotograferade en hel del under lumpen och har bidragit till ganska många av de foton jag har och som jag har publicerat på bloggen.
 Den här bilden på oss som gick BSI (Befälsskola I) 1964-65. Och så klart så badade vi i en isvak på Bjursjön. Undertecknad längst till höger.
Och vi åkte buss till Bjursjön vid tillfället. Den här bilden är nog tagen efter badet att döma av hur avslappnade vi ser ut.

Ulf Andersson kommer ihåg namnen:

Stående fr. vä. Hansson, Överfurir “Petter” Andersson, Tore Nilsson, Gunnar Klasson, Aarre Vesanen, Ragnar Bronäs, Staffan Dalfjord, Josefsson, Nils Karlsson, Håkan Johansson, Melander. 

Sittande, Ulf Martinsson, Christer Andersson, Christensson????, Göran Ström.
Såklart pratade vi idag om att vi borde ordna en återförening och chanserna är stora att vi skall kunna hitta kamraterna med hjälp av foton som den ovanstående och några plutonslistor som Ragnar föredömligt sparat.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar