2018-11-12

Årets UDDEVALLA ALMANACKA är här

Ja, nu finns den. ABF FOTOKLUBBS Uddevalla Almanacka är här. Så här presenterar klubben själva almanackan:

2019 års almanacka är den 32:a i följd. Intresset för bilder som visar stadens utveckling är fortfarande stort. Efter att i många år beskådat tomma lokaler, hoppas vi att centrum skall få en ljus framtid och ett nytt liv. Detta tack vare uppförande av nya hyreshus och att förhoppningsvis nya affärer öppnar i de tomma lokalerna. Ombyggnad av Kungsgatan pågår för fullt (år 2018) och det man ser av den färdiga delen av gatan visar att vi får en fin paradgata.

Årets bilder kommer enbart från medlemmar i fotoklubben, vilket innebär att vissa inte är så gamla. Bo Ljungkvist har lämnat nio bilder, Vambola Kallaste tre och Sven-Olof Nilsson en. Det var Bo Ljungkvist som drog igång ABF Fotoklubb år 1977 och han höll många studiecirklar de första åren. Det var obligatoriskt  att alla cirkeldeltagare var ute en lördag i början av cirklarna, för att därefter jobba fram bilder i mörkrummet samt diskutera sitt bildval. Fotocirklar är en av anledningarna att Bosse har så många svartvita Uddevallabilder från 1970-80-talet.

Vi i fotoklubben hoppas att ni blir nöjda med 2019-års almanacka och önskar alla ett trevligt och framgångsrikt år 2019!  //

1 kommentar:

  1. Mycket fina bilder i denna..........som varje upplaga har.

    SvaraRadera