2018-05-02

Kommer du ihåg Odinsborg?

Foto Arne Andersson, Bohusläningen. Bohusläns museum/digitaltmuseum.

Om Odinsborg vet jag egentligen inte så mycket. Men Bohusläningen skrev 1960-01-13 "Glad premiärpublik när Odinsborg ishockeybana invigdes."

Var låg arenan och vilket/vilka lag spelade där?  //

6 kommentarer:

 1. Den låg där vi har en båtuppläggningsplats i dag invid cisternerna. Där spelade Odin.
  P - o

  SvaraRadera
 2. Arenan låg vid de två cisternerna där idag finns båtuppläggningsplats bakom Kvantum ner mot Mobil. Min man Rune Jendmyr spelade i Vik Odin. Kommunen utlyste en namntävling på Arenan och eftersom Rune spelade i Odin fick inte han vara med i tävlingen men gav namnet Odinsborg till Janne Gunnarsson ,som sedan vann tävlingen.

  SvaraRadera
 3. Låg på Walkerskroken. Kamraterna spelade. En gång tittade vi på ett lag som hette slocknade stjärnor. Jag kommer dock inte ihåg vem de spelade mot. Kanske var det Kamraterna? Lae

  SvaraRadera
 4. Spelade hockey där (dvs försökte spela) 1959 eller -60 när jag hyrde rum på Göteborgsvägen 14D (gick på "nya" Praktiska då).
  Träffade någon där som dom kallade "Eldarn", som tipsade oss om olika saker. Tror han var norrlänning och känd (f.d.?) hockeyspelare.

  Lasse T

  SvaraRadera
 5. Såg Kamraterna och Skaftö spela där, och när rinken försvann blev det korpfotbollsträning i slutet på 60-talet för egen del.
  Gunnar O.

  SvaraRadera
 6. Göran Nilsson2018-05-06 22:38

  Odinsborg låg vid de gamla oljecisterna mellan södra hamnen och Göteborgsvägen. Man kom in till den från en liten väg som gick från södra hamnen och mynnade mitt för infarten till Bohusgården. Det var Odin som spelade sina matcher där. Vid Walkeskroken eller rättare sagt vid Tjärhovsgatan mellan Walkeskroken och Junogatan fanns en sjumanna grusplan som korpfotbollen i Uddevalla spelades på. Under vintrarna sattes det upp en rink där som IFK Uddevalla? spelade sina matcher. Jag minns att Maj-Britt Rönningberg, en svensk konståkerska gjorde en uppvisning där. Då kunde vi sitta i vårt ena sovrum och se delar av uppvisningen som inte skymdes av publiken. Det kom till och med funktionärer in i trappuppgången och ringde på och ville sälja biljetter!

  SvaraRadera