2017-10-12

Var är bilden tagen?

Ytterligare en bild av Olof Roth. Men var är den tagen?  //

5 kommentarer:

 1. Södra Drottninggatan 24, Väv-skola i bottenvån. Till vänster utanför bild låg Hellstedts El.

  SvaraRadera
 2. På Hellstedts elektriska fick jag hjälp av Berit (hette hon väl?) att påbörja en stropp till min nyckelknippa, gjord av små olikfärgade rörformade plastband och i olika färger, som jag sen flätade färdigt själv. Det var mycket populärt i slutet av 50-talet, om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 3. Man ser ju tydligt vävstolarna genom fönstren.
  Jag kollade lite på nätet och Göteborgs och Bohusläns Hemslöjdsförening bedrev vävkurser fram till 1980 via Gulli Kleberg. Kan det ha skett i det här huset ?
  Själv "pryade" jag på Hellstedts Elektriska feb 1968.

  Per N

  SvaraRadera
 4. Låg Hellstedts på norra sidan av Drottninggatan på den tiden?
  Se på skuggorna, de visar att detta hus ligger på norra sidan, alltså på Ridhus-sidan. Sen undrar jag om gatan var så bred att det parkerades rakt mot husen? Lite märkligt ... men visst, jag trodde oxå det denna gata... nånstans.
  En Vauxhall Victor -57 e d iallafall.

  Peter B.

  SvaraRadera
 5. Bilden är från Lagerbergsgatan och det är mycket riktigt vävskolans lokaler i första våningen. Till vänster om detta hus låg Sahlstens möbelaffär. Fotot är taget från den parkering som fanns under en tid innan Åhléns-huset byggdes ut. Idag Willys.
  Lars-Olof

  SvaraRadera