2017-10-25

Bilder på "strutkiosken" vid Folkets Park efterlyses

Foto Jüri Kiviloo.

Händer det något med den så kallade strutkiosken som togs ned när man byggde nytt vid Folkets Park? Jodå, nu börjar det hända en del.

Kommunantikvarien Carl Casimir, Östrabogymnasiets Mats Vinneby och byggnadsantikvarie Ulla Karlström har nu börjat dra i trådarna. Meningen är ju att den skall återskapas och kunna placeras ut i Uddevalla så småningom. Det är svårt att få ihop projektet med Östraboelevernas terminer mm.

Även om det finns svårigheter så försöker man hålla igång det hela. Nu inledningsvis är man på jakt efter fler bilder på kiosken. Man vill bl a veta hur hur skyltarna kan ha sett ut när den byggdes? Ritningar finns på kiosken med dess tillbyggnad från 1965 och de skyltar man tänkte förse den med.

Det var då blockbokstäver, men spontant tänker man att det måste ha varit mer skrivstil. Man vet inte heller neonljusets kulör.
Hör av dig till mig om du har andra bilder på kiosken än dessa två. Mejla mig så vidarebefordrar jag bilderna till projektet. Min mejladress är gunnar.klasson@gmail.com  //

2 kommentarer:

  1. Neonljusen på struten var klargröna rör från topp till takås. Skylten om korvkiosk var i gul neon. Folkets Park var i röda bokstäver.

    SvaraRadera
  2. Riktigt roligt att återuppbyggnaden av Sveriges mest orginella kiosk kommer igång!
    Hoppas arbetet fotodokumenteras.

    SvaraRadera